Sabah kahvaltılarının enfes lezzeti mücverin sırrı Yunan şeflerden geldi. Sizde mücverlerinizi bu şekilde kızartarak hem lezzetini ikiye katlayabilirsiniz hem de pratik bir yöntem deneyebilirsiniz.
Türk mutfağının klasik lezzetlerinden her kesin sevdiği her sofraya konulan mücver bu yöntem ile kızartıldığında efsane bir lezzete ulaşıyor. Yunan şeflerin verdiği kızartma sırrı ile dışı çıtır çıtır içi yumuşacık mücverler yapabilirsiniz. İşte lezzetli mi lezzetli mücver sırrı... 
 
Leziz mücverin sırrı 
 
 
Leziz bir mücverin sırrını Yunan şefler açıkladı. Şefler yeni bir kızartma yöntemi ile dışı çıtır çıtır içi yumuşacık mücverler elde edebilirsiniz. Leziz bir mücver için ilk olarak şu malzemelere ihtiyaç duyacaksınız 
 
• -3 tane kabak
• -2 yumurta
• -1 tane havuç
• -3-4 kaşık un
• -4-5 dal taze soğan
• -Dereotu
• -Tuz
• -Karabiber
• -1 kaşık zeytinyağı
• -Ayçiçek yağı (kızartma için)
 
Kabak ve havuçları rendeleyin. Suyunu sıktığınız kabak ve havucu başka bir kaba alın. Yumurtaları kırıp çırpın Dereotu ve soğanları ince ince kıyın. Ardından geniş bir kabın içinde tüm malzemeleri birleştirip iyice karıştırın. Tavada kızdırdığınız yağa karışımdan parça parça alıp arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun...