Yaz mevsimi geldiğinde ilk yapacağımız şey serinlemek, soğuk bir şeyler içmek olacaktır. İşte bu tarif tam size göre! Vişneli komposto tarifi…
 
Vişne kiraza benzeyen, kirazdan biraz ekşimsi bir meyve türüdür. Keklerde, kurabiyelerde güzel olduğu gibi vişnenin kompostosu da güzel olur.  Daha çok vişneyi annelerimiz reçel yapımında kullanırken kimisi de komposto da tadını çıkarır. Yazın buz gibi içeceğiniz vişneli komposto tarifi…
 
 
Vişneli Komposto malzemeleri nelerdir?
 
- 1000 gr vişne
 
- 2 büyük su bardağı toz şeker
 
- 6.5 büyük su bardağı su
 
- 3 adet karanfil
 
- 1 adet büyük çubuk tarçın
 
 
Vişneli Komposto yapılışı
 
- Vişneleri ilk olarak güzelce yıkayın. Eğer ki taze vişne kullanacaksanız vişnenin çekirdeklerini çıkarmayın. 
 
- Büyük bir tencereye suyu, toz şekeri, karanfil ve çubuk tarçını ekleyerek biraz kaynamaya alın.
 
- Son olarak taze vişneleri karışımın içine atın. 20-25 dakika pişirin.
 
- Komposto kaynadıktan sonra soğuk yerde (buzdolabında) muhafaza edin.