E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Sarmanın lezzetini arttırmak için yalnızca 1 bardak yetiyor!

29 Haziran 2024 Cumartesi 17:04

Misafir sofralarının vazgeçilmezi olan sarmanın kusursuz olması iyi pişirmeden geçmektedir. Sarmayı iyi pişirmenin püf noktaları merak konusudur. Kalem gibi sarılan yapraklar,ziyafet sofralarının olmazsa olmazıdır.

Pişirme esnasında lezzetini arttırmak için limon dilimleriyle süslenir. Ancak bu yeterli değil! Zeytinyağlı sarmayı hazırlarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Zeytinyağlı yaprak sarmanın püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz

Lezzetli bir sarma için taze ve mevsiminde yaprak seçmeniz gerekiyor. Mevsiminde temin ettiğiniz yaprakları doğru yöntem ile saklayabilirsiniz.

Genellikle İç Anadolu'da iç harcını hazırlarken Soğan,nane,maydonoz,salça,karabiber, zeytinyağı ve pirinç kullanılır.

Akdeniz ve Ege bölgelerinde ise sarmalar daha çok ekşili ve zeytinyağlı olarak yapılmaktadır. Her iki bölgede de oldukça sevilen sarmaların daha lezzetli pişmesi ve kuru olmaması için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bunlardan ilki malzeme seçimidir. Çünkü malzemelerinizin taze ve doğal olması lezzetli bir yemek elde etmenizi sağlar.

Bunun yanı sıra tavuk suyu ve et suyu pilav ve çorbalara lezzet katması için koyulur.

Pişirme esnasında sarma tenceresine koyulan suyun yanı sıra tavuk suyu veya et suyu koymanız sarmayı lezzetlendirecektir. 1çay bardağı kadar tavuk suyu gezdirmeniz yeterlidir. Bu yöntem sarmaların kuru kalmamasını sağlayacak,sarmayı daha da lezzetlendirecektir.

 

DİĞER HABERLER