E-gazete
Gün içerisinde hem acıkmamak hem de Susan olmak için sahurda yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmeniz gerekir. Öncelikle sahur vakitlerine son derece önem vermelisiniz. Yemeğinize yiyip yatmak veya hiç sahur yapmamak sağlık açısından birtakım riskler ortaya çıkarabilir. Bu nedenle uykunuzu alabilmek için erken yatmak ve tam sahur vaktinde uyanarak sahurunuzu yapmak daha sağlıklı oruç tutmanız açısından oldukça önem taşır.
Günlerin uzun olması nedeniyle kişiler iftar saatine kadar daha uzun saatler aç ve susuz kalıyor. Bu nedenle de sahurda tok tutan yiyecekler konusunda daha bilinçli şekilde hareket ediliyor. Sahur menüleri yakından incelendiğinde hem besleyici hem çok kilo yapmayan hem de tok tutan birçok alternatif olduğu görülebilir. Uzun süreli tok tutan yiyecekler arayışında olanlar şunlara dikkat etmelidir:
Gibi gıdalar tok tutan alternatifler olarak değerlendirilebilir. Özellikle yumurta gün boyu hem enerji verir hem de hızlı acıkmanızı önler. Kahvaltı yapmak sahur için ideal olabilir.
Sahurda ne yenir sorusu kadar ne tüketilmemeli sorularına da yanıt vermek gerekir. Sahur son derece önemli bir öğündür. Bu nedenle de iyi beslenmek ve gün boyu sizi rahatsız edecek olan gıdalardan kaçınmak gerekir. Sahurda mümkün olduğunca hamur işlerinden kaçınmak gerekiyor. Aynı zamanda kızartma türü gıdalar da tüketilmemesi gerekenler içerisindedir.
Sahurda ne tüketilmemeli sorularına ise birçok gıda ismini sayarak yanıt vermek mümkün olur. Yağlı yiyecekler, tuzlu, acılı ve baharatı çok yiyecekler tüketilmemesi gerekenler arasındadır. Bunların yanında salam ve sucuk gibi şarküteri gıdalarını en az düzeyde tüketmek ya da hiç tüketmemek gerekir. Karbonhidratlardan mümkün olduğunca uzak durmakta fayda var. İçecek olarak ise bol su tüketmek önemlidir. Ancak gazlı içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmak önem taşır.