Peygamber Efendimiz (S.A.V) zamanında İslam mutfağının en çok sevilen tatlılarından sahine tatlısı Türk mutfağında da yapanların vazgeçilmesi oluyor. Ramazan ayında çok sık tüketilen sahine tatlısı lezzetli olduğu kadar pratiktir. İşte Peygamber Efendimiz (S.A.V) sevdiği sahine tatlısı tarifi…
 
İslam dünyasında çok sık tüketilen özellikle sahur sofralarında yerini alan sahine tatlısı Ramazan ayında enerji verdiği kadar kan şekerini düzenleyen bir tatlıdır. İçerisinde tahin, bal ve tereyağı bulunan sahine tatlısının yapılışı bir o kadar basit. Nasıl mı peki? İşte sahine tatlısı tarifi
 
 
SAHİNE TATLISI TARİFİ MALZEMELERİ NELERDİR?
 
- 1 büyük yemek kaşığı tereyağı
 
- 2 büyük yemek kaşığı tahin
 
- 2 yemek kaşığı bal
 
SAHİNE TATLISI ÜZERİ İÇİN
 
- Çekilmiş ceviz, fındık tozu
 
- Susam
 
 
SAHİNE TATLISI NASIL YAPILIR?
 
- İlk olarak bir kap alıyoruz. 
 
- Kabın içerisine tereyağını koyup birde bal ekleyip iyice bir karıştırıyoruz. (krema kıvamı alana kadar)
 
- Daha sonra tahini ekleyip tekrar karıştırmaya alıyoruz. Üzerine çekilmiş ceviz veya fındık ekliyoruz. Susam da olabilir (isteğe bağlı)
 
- Biraz dinlendikten sonra sıcak ekmeğe sürüp tüketebilirsiniz
 
- ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN : )