E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Lezzeti evinizde hissedeceksiniz! Kolay gözleme tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

15 Şubat 2024 Perşembe 11:08
Gözleme denince akla ilk olarak patatesli ve ıspanaklı iç harcı gelir. Dilediğiniz gibi ya kahvaltılarda ya da çay vakitlerinde yiyebileceğiniz bu böreğin birkaç püf noktasıyla kolay tarifi mümkün. Peki, kolay gözleme nasıl yapılır, kolay gözlemenin malzemeleri nelerdir? İşte leziz gözleme tarifi…
 
Evinizde herkesin seveceği, keyifle hazırlanan gözleme iç harcı sayesinde ayrı bir tat veren, hem doyurucu hem kolay olan yemek olarak karşımıza çıkar. Bu yemeği hem çay saatlerinde hem de günün her saatlerinde dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
 
 
Gözleme için malzemeler
 
- 2 büyük su bardağı un
 
- Su bardağının yarısı kadar su
 
- Su bardağının yarısı kadar süt
 
- 1 adet yumurta
 
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
 
- Bir miktar tuz
 
Gözlemenin iç harcı için malzemeler
 
- 5 adet büyük patates
 
- 1 adet soğan
 
- Yarım bağ maydanoz
 
- Baharatlar ( tuz, pul biber, karabiber)
 
 
Gözlemenin hazırlanışı
 
Hamurun hazırlanışı
 
- İlk olarak geniş bir kap alın, daha sonra hamurun ortasını yuvarlak şekilde açın.
 
- Hamurun içine 1 adet yumurtayı kırın, üzerine sıvı yağını, suyu, sütü ve bir miktar tuzu ekleyin
 
- Malzemeleri iyice karıştırın
 
- Elinize yapışmayacak şekilde hamurun kıvamını tutturana kadar iyice yoğurun
 
- Hamuru bir bez ile örtüp 45 dakika kadar dinlenmeye alın
 
Gözlemenin iç harcı hazırlanışı
 
- 5 adet patatesi iyice rendeleyin. Soğanı ince ince kıyın. 
 
- Bir tava yardımıyla sıvı yağını ve soğanları kırmızı olana kadar kavurtun.
 
- Daha sonra rendelemiş olduğunuz patatesleri kısık ateşle yumuşayana kadar pişirin.
 
- Baharatları ekleyin( Karabiber, pul biber, tuz)
 
- İsteğinize bağlı hoş bir tat vermesi için maydanoz da ekleyin
 
 
Gözleme yapılışı
 
- Dinlendirmiş olduğunuz hamuru çok büyük olmayacak şekilde parçalar halinde kopartıp, un serpiştirdiğiniz yerde açın
 
- Açılan hamurun içine harcınızı (patates, ıspanak) yerleştirin
 
- Yerleştirdikten sonra hamuru yarıya katlayın, yarım ay görüntüsü çıkacaktır
 
- Tavada her iki tarafta kızarana kadar pişirin
 
- Sıcak servis yapın
 
- Şimdiden afiyet olsun : ) : )
 

DİĞER HABERLER