Evinizde yaptığınız karnıyarık tarifini unutun! Bu tarif damağınızda kalacak. İşte, en pratik karnıyarık tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Karnıyarık Türk yemeklerinin arasına giren lezzetli bir yemektir. İç harcı kıymayla alt katmanı közlenmiş patlıcanla olan bu yemek, doyurucu ve şifalıdır. 
Bu yemek hem yapımı kolay olmasıyla hem de doyurucu özelliği ile bilinir. İşte, evinizde yapabileceğiniz kolay karnıyarık tarifi…
 
 
KARNIYARIK TARİFİ
 
Karnıyarık malzemeleri
 
- İsteğe göre sayıca patlıcan (eğer büyük ise ikiye bölün)
 
- 4 adet biber 
 
 
Kıymalı harç için malzemeler
 
- 3 adet orta boy soğan
 
- 2 adet orta boy domates
 
- 2 adet orta boy sivri biber
 
- 2 diş küçük sarımsak
 
- Baharatlar (tuz, kırmızı biber, karabiber)
 
- Sıvı yağ 
 
- 200 Gr çekilmiş kıyma
 
- 1 çay bardağı sıcak su ekleyin
 
Karnıyarık sosu için
 
- 1 büyük su bardağı sıcak su
 
- 1 yemek kaşığı dolu salça
 
 
Karnıyarık yapılışı
 
- Patlıcanların çizgilerini soyup Yağı çekmemesi için tuzlu suda bekletin
 
- Patlıcanları iyice yıkayın, yıkadıktan sonra az bir yağda kızartın. Biberleri de ekleyip yine kızartın
 
- Bir tavada soğanları kavurun, kıymayı ekleyip tekrar kavurmaya devam edin. Sarımsağı ve biberleri ekleyip tekrar bir kez daha kavurun
 
- Küçük küçük doğradığınız domatesleri ve baharatları ekleyerek karıştırın
 
- 1 çay bardağı su ekleyerek 5 dakika kadar kaynatın
 
- Patlıcanları tepsiye koyarak yerleştirin, Kestiğiniz patlıcanların içine yaptığınız karışımı ekleyin
 
- Doldurmuş olduğunuz patlıcanların üstüne biberleri kesin ve yerleştirin, domatesleri de ekleyin
 
- Bir tavada salça ve sıcak suyu karıştırarak sos haline getirin (patlıcanların arasına karışımı dökün)
 
- Daha sonra 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin. 
 
- Şimdiden afiyet olsun: ) : )