Hepimiz evimizde olan malzemelerle poğaça yaparız. Bazı poğaçalar puf puf olurken bazısı ise ne yazık ki kabarmaz bile. Bu tarifle komşularınız sıraya girip adeta kapınızı çalacak. İçine 1 kaşık karbonat katınca poğaçanız bambaşka olacak! İşte komşuları sıraya koyan o tarif…
Annelerimiz poğaça yaparken istedikleri şey kabarık ve pastane usulü olsun. Fakat bu ne yazık ki her poğaçada tutmaz. Kimisi kabarmaz kimisi ise balon gibi puf puf olur… Bu tarifle birlikte 1 kaşık karbonat ekleyince poğaçanız pastane usulü olacak ve komşularınız her gün kapınızı çalacak…
 
Poğaça malzemeleri nelerdir?
 
- 120 gr margarin veya tereyağı
 
- 2 adet büyük yumurta
 
- 1 büyük su bardağı yoğurt
 
- Yarım büyük su bardağı sıvı yağ
 
- 1 büyük çay kaşığı dolusu karbonat
 
- 1 çay kaşığı kadar tuz
 
- 4 büyük su bardağı un
 
Poğaça iç harcı için malzemeler nelerdir?
 
- Peynir, patates, maydanoz, (isteğe bağlı her şey)
 
 
Poğaça üzeri için malzemeler nelerdir?
 
- 1 adet yumurtanın içi(sarısı)
 
- Çörekotu, susam ( isteğe bağlı)
 
- Hamurun içine 1 kaşık sirke
 
 
Poğaça yapılışı
 
- Bir büyük kaba eritilmiş margarin veya tereyağını koyun. İçerisine yumurta, sıvıyağ, karbonat, yoğurt ve sirkeyi ekleyip bir güzel karıştırın.
 
- Karıştırdığınız süreçte farklı bir kap alıp, içine un ve tuz ekleyin. Eklediğiniz bu malzemeleri 5-6 dakika kadar bekletin.
 
- Daha sonra iç harcına geçin. Tekrar ayrı bir kap alın ve isteğe bağlı iç harcınızı ekleyin. 
 
- Dinlenmiş olunan hamurları göz kararı top şeklinde yuvarlayın.
 
- Daha sonra hamurların içine iç harcını koyup, elinizle şekil vererek kapatın. 
 
- Hazırlamış olduğunuz hamurları yağlı tepsiye yerleştirin.
 
- Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı malzemeleri ekleyin. 
 
- Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında pişirin
 
- ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN : )