Karnabahar Graten Nasıl Yapılır? Tarifi
16 Şubat 2024 Cuma 10:14
Sebze yemekleri birçok kişinin vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alır. Özellikle sebzeli yemeklerin sağlıklı olması bu yemeklere olan ilgiyi de arttırır. Bu nedenle karnabahar graten nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından merak edilen sorular arasında yer alır. Oldukça lezzetli olan karnabahar graten kolaylıkla hazırlanabilen yiyecek seçenekleri arasında yer alır. Hazırlamak için ilk olarak malzemelerin tamamlanması gerekir.
Karnabahar Graten İçin Kullanılanlar
Hem lezzetli hem de sağlıklı yapısı ile dikkat çeken Karnabahar Graten hazırlamak için gerekli olan malzemeler arasında:
- 1 adet karnabahar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak su
Aynı zamanda sosu için:
- 1 bardak süt
- 1 bardak yoğurt
- 1 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 2 adet yumurta
- 1 adet maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon, yuz ve karabiber
- Yarım bardak un
- Rendelenmiş bir su bardağı kaşarı üzeri için kullanabilirsiniz.
Karnabahar Graten Yapılışı
Karnabahar graten için gerekli olan malzemeleri hazırladıktan sonra lezzetli yemeğimizi yapmaya başlayabiliriz.
- Karnabaharın küçük parçalara ayrılıp yıkanması gerekir. Daha sonra tuzlu suda kaynatmaya başlayın.
- Karnabaharlar haşlanırken sosunu hazırlayabilirsiniz.
- İnce ince doğradığınız maydanozları ve sosu bir kapta karıştırmaya başlayın.
- Haşlanan karnabahar parçalarının süzülüp sos üzerine ilave edilmesi gerekir.
- Daha sonrasında sos ile birleştirdiğimiz karnabaharları alt kısmı yağlanan borcama dizmeye başlayın.
- Karnabaharları borcama dizdikten sonra kalan sosun üzerine dökülmesi gerekir.
- 190 derece önceden ısıtılan fırında 30 dakika pişirilmesi gerekir.
- Pişirirken karnabaharların üzerinin kızarması oldukça önemlidir. Bu nedenle üzeri kızarana kadar pişirme işlemine devam edin.
- Üzeri kızaran karnabaharları fırından çıkararak rendelediğiniz kaşar peynirini üzerine ilave edin.
- Kaşar peynirini üzerine ilave ettikten sonra tekrar fırına atıp 10 dakika kadar fırında bekletin.
- Kaşar peynirini ilave ettikten sonra tekrar üzerinin kızarmasına dikkat etmeniz gerekir.
- Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra 10 ve 15 dakika aralığında dinlendirin.
10-15 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis ederek hem lezzetli hem de sağlıklı karnabahar grateninizi yemeye başlayabilirsiniz.
DİĞER HABERLER