E-gazete
Kabarmayan kekler tüm gün şenliklerinin, akşam çaylarının ve misafirlerin katilidir. Tüm tarifi eksiksiz yapmanıza rağmen bir türlü kekiniz istediğini gibi kabarmıyorsa bir de bu yöntemi denemelisiniz. Yalnızca bir kaşık hamura eklemeniz yeterli olacak. Kekiniz ekstra kabaracak.
Kekinizin ekstra kabarmasını sağlayacak o ürün karbonattır. Kek hamurunuza bir çay kaşığı kadar karbonat eklemeniz kekinizin ekstra kabarmasına yardımcı olacaktır. Ancak güzel kabarmış iyi bir kekin tek sırrı bu değildir.
Karbonat ile beraber dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz
Kek hamurunu çırparken ilk olarak yalnızca yumurta ve şekeri çırpmalısınız. Yumurta ve şekeri beyaz köpük oluncaya kadar çırpmanız kekinizin kabarmasını etkileyen faktörlerdendir. Ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar kabaracaktır.
Bununla beraber en son un ve kabartma tozunu eklediğinizde kek hamurunu alttan üste doğru çok fazla hırpalamadan karıştırmalısınız. Bu aşamada çırpıcı yerine bir kaşık kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.