E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Hamura 1 kaşık eklemeniz yeterli! Kekiniz duble kabaracak!

01 Temmuz 2024 Pazartesi 11:38
Kek ve pasta gibi ürünler her hanımın severek yaptığı ancak kabarmasını bir türlü ayarlayamadığı bir sorundur. Sizin de kekiniz kabarmıyor mu? Kekinizi ekstra nasıl kabartacağınızı bilmiyor musunuz? Tüm tarifi eksiksiz uyguluyor ancak yine de başarmıyor musunuz? İşte o tek kaşıklık çözüm!

Kabarmayan kekler tüm gün şenliklerinin, akşam çaylarının ve misafirlerin katilidir. Tüm tarifi eksiksiz yapmanıza rağmen bir türlü kekiniz istediğini gibi kabarmıyorsa bir de bu yöntemi denemelisiniz. Yalnızca bir kaşık hamura eklemeniz yeterli olacak. Kekiniz ekstra kabaracak.

Yalnızca 1 kaşık eklemeniz yeterli!

Kekinizin ekstra kabarmasını sağlayacak o ürün karbonattır. Kek hamurunuza bir çay kaşığı kadar karbonat eklemeniz kekinizin ekstra kabarmasına yardımcı olacaktır. Ancak güzel kabarmış iyi bir kekin tek sırrı bu değildir.

Karbonat ile beraber dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz

Kek hamurunu çırparken ilk olarak yalnızca yumurta ve şekeri çırpmalısınız. Yumurta ve şekeri beyaz köpük oluncaya kadar çırpmanız kekinizin kabarmasını etkileyen faktörlerdendir. Ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar kabaracaktır.

Bununla beraber en son un ve kabartma tozunu eklediğinizde kek hamurunu alttan üste doğru çok fazla hırpalamadan karıştırmalısınız. Bu aşamada çırpıcı yerine bir kaşık kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

DİĞER HABERLER