Halk arasında sizi çocukluğunuza götürecek geçmişten günümüze annelerin çocuklara yaptığı yalancı pasta( petibörlü pasta) bu tarifiyle anneleri şaşırtacak, farklı yalancı pasta(petibörlü pasta) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte bambaşka petibörlü pasta tarifi…
 
Çocukken şüphesiz bir kere de olsa muhakkak bu pastayı yemişsinizdir. Yapılışı bir o kadar basit bu pastanın içerisine farklı malzemeler girerek bambaşka bir tat oluşturmuştur. İşte o malzemeler neler, petibörlü pasta(yalancı pasta) nasıl yapılır?
 
 
Petibörlü Pasta(Yalancı Pasta) malzemeleri
 
- 2 Paket açılmamış petibör bisküvi
 
- 1 Litre süt
 
- 2 büyük yemek kaşığı un
 
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
 
- 1 büyük su bardağı şeker
 
- 3 büyük yemek kaşığı kakao
 
- 1 yemek kaşığı tereyağ
 
- 1 paket şeker vanilin
 
- 80 gr çikolata (Beyaz, bitter, sütlü)
 
Üzeri süsü için
 
- Hindistan cevizi
 
- Rendelenmiş çikolata
 
- Pasta süsleri
 
 
Petibörlü pasta(Yalancı pasta) yapılışı
 
- İlk önce kremasını hazırlamak için büyük bir tencereyi alın, tencerenin içine un, kakao, nişasta ve şekeri ekleyip iyice kabın içerisinde karıştırın.
 
- Ocağı yaktıktan sonra tencereyi ocağa yerleştirin, Tencereyi iyice karıştırarak koyu olmasını bekleyin. Pıtır pıtır baloncuklar çıkana kadar iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra içerisine 1 paket şekerli vanilini ekleyin. Ve ocağı kapatın
 
- Altı kapalı tencerenin içerisine tereyağ ve isteğe bağlı çikolatalarınızı ekleyin. Ve bu malzemeleri de güzelce karıştırın.
 
- Cam borcama 2 paket bisküvileri dizin
 
- Üstüne yaptığınız kremadan az bir miktarda dökün. Bisküviler kapanana dek iyice kremayı yedirin.
 
- En üst katmana gelince biraz kalan kremayı da ekleyip üzerine süs için dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz.
 
- Pastayı buzdolabında muhafaza ederek 3 saat kadar bekletin. 
 
- Buzdolabından çıkardıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
- Şimdiden afiyet olsun : ) : )