E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bu tarif çocuklarınızın beslenmesinden çıkmayacak! Kolay pişi nasıl yapılır?

20 Şubat 2024 Salı 10:54
Pişi çocukluğumuzdan beri sofralarımızdan çıkmayan küçük kabarcık şeklinde açılan hamurdur. Hamurun mayalanması sonucu genellikle kızartılarak pişirilen bu tarif ile artık çocuklarınızın beslenmesine bunu katacaksınız. Peki, kolay pişi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte evde kolay pişi tarifi
Pişi denilen hamur işi çeşitli şehirlerde ve bölgelerde farklılık gösterebilir. Genelde maya, un, su ile yapılır. Hamur mayaladıktan sonra küçük parçalara ayırılarak pişirilir ve kızartılır.
 
İsteğe göre ( peynir, çikolata, sade) şeklinde yapılabilir. Peki, evde kolay pişi nasıl yapılır, pişinin püf noktaları nelerdir?
 
 
Evde kolay pişi malzemeleri nelerdir?
 
- 1 büyük su bardağı ılık süt
 
- 1 büyük su bardağı ılık su
 
- Yarım bardak çok dolmayacak şekilde sıvı yağ
 
- 1 büyük yumurta
 
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
 
- 1 tatlı kaşığı (çok olmayacak) tuz
 
- 1 paket maya( kuru veya yaş)
 
- Alabildiğince un (5,5.5) yeterli olacaktır
 
- İsteğe bağlı iç harcı (peynir, çikolata, sucuk, zeytin)
 
 
Evde kolay pişi yapılışı
 
- Bir kaba ılık süt ve ılık suyu ekleyin daha sonra karıştırın.
 
- Mayanın kabarması için 2-3 dakika bekleyin.
 
- Geniş bir kap alın ortasını yuvarlak şekilde açın.
 
- Kabarmış mayanın içine sıvı yağ, tuz yumurtayı ekleyin. Tekrar karıştırın ve yavaş yavaş un ilavesi yapın.
 
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın. 
 
- Hamurunuzun üzerini bir bez ile örtün 1 saat kadar mayalamasını bekleyin.
 
- Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde koparın. Avuç içiyle açın ve daha sonra tepsiye dizin.
 
- Üzerini tekrar bez ile örtün. 20-25 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
 
- Bir tava alın ve yağı kızartmaya başlayın. Yaptığınız hamurları tavaya atın iki tarafını da kızarmaya bırakın.
 
- Kızarılan pişileri alın ve içini doldurmaya başlayın. 
 
- Sıcak servis yapın, AFİYET OLSUN : ) : ) 
 
 
NOT: Kesinlikle hamuru yoğurduktan sonra bir bez ile örtün (Hamur daha hızlı yumuşar)
 
- Pişileri kızartırken orta sıcaklıkta ateş olsun
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DİĞER HABERLER