E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Bu pişi kilo aldırmıyor! İşte lezzetli ve hafif pişi tarifi

04 Mayıs 2024 Cumartesi 23:29
Sağlıklı ve hafif bir alternatif arayanlar için harika bir seçenek olan yağ çekmeyen mayasız pişi tarifi, kahvaltı sofralarına lezzet katacak. Bu tarif, geleneksel pişi tadını korurken, yağ içeriğini minimumda tutarak sağlıklı bir seçenek sunar.

Kilo almadan keyifle pişilerin tadını çıkarın! Sabah kahvaltılarınıza lezzet katacak yağ çekmeyen mayasız pişi tarifimizle, ev halkından tam not alabilirsiniz. Mayasız pişi nasıl olur da kabarık ve yumuşacık olur, pişi yapımının püf noktaları nelerdir? İşte tüm bu soruların cevapları haberimizde.

Geleneksel olarak kızartılan ve bol yağ içeren pişi, sağlıklı beslenme bilinci arttıkça yağsız alternatifleriyle popülerlik kazanmaya başladı. İşte hafif ve lezzetli yağ çekmeyen pişi tarifi:

Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5 su bardağı un

Kızartmak İçin
- Sıvıyağ

Yapılışı
1. Yoğurma kabına yumurtayı, ılık suyu, yoğurdu, zeytinyağını ve sirkeyi koyun, iyice karıştırın.
2. Üzerine tuzu ve kabartma tozunu ekleyin, malzemeler iyice birbirleriyle özleşene kadar karıştırın.
3. Kontrollü bir şekilde azar azar unu ekleyin ve ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Hamuru bezelere ayırın. Tezgaha un serpin. Bezeleri alıp merdane yardımıyla hamuru açın. Hamuru çok ince açmamaya özen gösterin, bu önemlidir. Çok ince açarsanız pişi istenilen kıvamda kabarmayabilir.
5. Açtığınız hamuru keskin ağzı olan bir su bardağı yardımıyla yuvarlak şekillerde kesin.
6. Yapışmaz bir tavaya sıvıyağ koyun ve kızgınlaşmasını bekleyin. Kızgın yağa pişileri koyun. Pişirirken sürekli gözlemleyin, çünkü pişiler hızlıca kızarır.
7. Her iki tarafını da pişirin ve servis tabağına alın. Yağ çekmeyeceği için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Sağlıklı ve pratik yağsız pişi tarifiyle, kahvaltı sofralarınıza lezzet ve keyif katın!

DİĞER HABERLER