Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan Kuru Dolma bu tarifle herkesin damağına zevk bırakacak. Kuru Dolma sağlıklı ve herkesin bayılacağı bir yemektir. Bu nedenle Türk mutfağına çok tercih edilir. Peki, bol içli kuru dolma nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Farklı lezzetleri denemek isteyenler için yazılan bu tarif herkesin mutfakta yapmak istediği tarif olacak. Kuru dolma ağızda dağılan ve yumuşacık olmasıyla tercih edilirken bu sefer bu tarifle bol içli olmasıyla dikkat çekecek…
 
 
 
Kuru Dolma için kullanılacak malzemeler nelerdir?
 
- 1 büyük su bardağı pirinç
 
- 1 adet büyük soğan
 
- 1 büyük yemek kaşığı zeytinyağı
 
- Yarım bağ maydanoz
 
- Yarım bağ nane
 
- Yarım bağ dereotu
 
- Yarım bağ fesleğen
 
- Baharatlar (Tuz, karabiber)
 
- Yarım çay bardağı (çok dolmayacak) zeytinyağı
 
- 1 büyük tatlı kaşığı salça
 
- 1büyük tatlı kaşığı nar ekşisi
 
- 1 büyük su bardağı su
 
- Küçük küçük limon dilimi
 
- Zeytin( isteğe bağlı)
 
 
Kuru Dolma yapılışı
 
- İlk olarak pirinci temiz bir şekilde yıkayın
 
- Daha sonra soğanları küçük küçük doğrayın ve kırmızı olana kadar ocakta kavurun
 
- Kavrulan soğanların içine pirinci atın ve biraz daha kavurun
 
- İnce ince doğranmış nane, dereotu, fesleğeni pirinçlere ekleyin
 
- Baharatları ekleyin (tuz, karabiber)
 
- Kuru dolmaların içini oyun ve bir güzel temizleyin
 
- Ovduğunuz dolmaların içine harcı koyun
 
- Dolmaları büyük bir tencerenin içine yerleştirin
 
- Küçük bir kap alın ve içine zeytinyağı, nar ekşisi, su ve tuz karışımını ekleyin karıştırma yapın
 
- Kuru dolmaların üzerine bu yaptığınız sulu karışımı dökün
 
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşle pişirmeye alın
 
- Şimdiden AFİYET OLSUN : )