Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubemizin bir ferdi olmaktan dolayı ne kadar iftihar etsek azdır diye düşünüyorum. Çünkü yıllardır bıkmadan, usanmadan büyük bir sabır ve azimle Konya’mızın Kültür ve Sanat merkezi olması için çalışılmıştır. Öncü, lokomotif konumunda olan TYB Konya Şubemize emeği geçen üyesinden Başkanına her bir kardeşimi gönülden tebrik ediyorum. TYB Konya Şube Başkanımız Mehmet Ali Köseoğlu’nu da özverili, başarılı çalışmaları vesilesiyle de gönülden tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, her yıl Mart ayında olduğu gibi, bu yılda 2016 Kültürel Etkinlikler Takvimini yazılı ve görsel basın ile paylaştı. Açıklanan takvime göre; kültür ve sanat etkinlikleri, her hafta Cumartesi günleri saat 14.00’ de İl Halk Kütüphanesinde gerçekleştirilecektir. Her yıl olduğu gibi, bu yılki etkinliklerde birbirinden değerli, zengin, bilgilendirici, gönül dünyamızı dolduran niteliktedir.
Etkinliklere baktığımız zaman, yediden yetmişe, bütün insanımıza hitap ettiğini, toplumumuzun genelini kucakladığını, istişareler sonucu ortak aklın kullanımı ile oluşturulmuş bir program şölenini görmekteyiz.
Etkinliklerin ilki geçtiğimiz Cumartesi günü; Gençlerle Mehmet Akif Paneliyle başlamıştır. Önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren sırasıyla şöyledir: “Bir Aşk Eri Yaman Dede (Sadık Yalsızuçanlar), Yazarlar Buluşması, Yazılacak Çok Şeyimiz Var/Muğla'ya Gidiyoruz, Türk-Rus İlişkileri ve Suriye (Prof. Dr. Salih Yılmaz), Yazarlar Buluşması, Portreler (Mehmet Aycı), Konya'nın Araştırmacı İhtiyacı (Prof. Dr. Şaban Çalış), Bir Yazarı Okumak (Prof. Dr. Sami Güçlü), Yazarlık Hikâyem (Mustafa Çelik), Gençlerle Necip Fazıl Panel'i, 12. Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği, Edebiyatımızda Ramazan (Doç. Dr. Hikmet Atik), Kur'ân ve Ramazan (Prof. Dr. Ramazan Altıntaş), Klasik Türk Şiirinde Hz. Muhammed(s. a. s.) ( Doç. Dr. Murat Ak), Ramazandan Sonra (Hadim Müftüsü Ahmet Demirel), Anadolu'da Yaşam Fotoğraf Sergisi, İngiltere Notları (Ümit Savaş Taşkesen), Edebiyatın İnşa Ettiği İnsan (A. Ali Ural), Yazarlar ve Kitapları, Sezai Karakoç'un Eserlerinde Diriliş (Murat Soyak), Ekmekçi Hayık (Ali Işık), Eğitimci Yazar Veyis Ersöz'e Vefa, Kadın Şairler'in Dilinden Kadın Algısı (Uzm. Hâle Gürbüz), Edebiyat ve Kötülük (Mahmut Bıyıklı-Hüseyin Akın), Türkiye'de Yüksek Öğretim (Prof. Dr. Oktay Sarı), Başkanlık Sistemi (Prof. Dr. Şaban Tanıyıcı), İslâm İnançları Açısından Ateizm (Prof. Dr. İbrahim Coşkun), İslâmcılığın Seyri (Alev Erkilet), Kur'ân ve Sünnet İlişkisi(Prof. Dr. Fikret Karapınar), Şehirler Arasında (Hatice Tekin), İslâm Araştırmalarında Avrupa Merkezcilik (Prof. Dr. Mustafa Demirci), Dîvan Şiiri (Doç. Dr. Kemal Kahramanoğlu), Handan Acar Yıldız ile Öyküler Üzerine ve Öykü Yükseliyor mu? (Aykut Ertuğrul)”
Mart ayında başlayıp, Kasım ay’ı sonunda tamamlanacak olan otuz beş kültür sanat programına, her hafta cumartesi günleri saat 14.00’de İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonun siz değerli kardeşlerimizi aramızda görmek istiyoruz. Şimdiden destek veren, katılan, emeği geçen bütün kardeşlerime kalb-i şükranlarımı sunarım.
Değerlerimizin farkında olan ecdadımızın yaptıkları güzel çalışmalar ile Konya’mız, Anadolu’ya başkentlik yapmış, 13.Yüz Yılda Kültür-Sanat, İlim-İrfan, Hak ve Hakikatin beşiği olarak, Kadim Medeniyetimizin zirvesinde olduğu altın dönemlerini yaşamıştır.
Günümüzde şehirler, fiziki gelişmişlikleri kadar, kültür ve sanattaki atılımlarıyla da öne çıkmaktadırlar. Kadim Medeniyetimizin arzu ettiğimiz şekilde yeniden ihya ve inşası için çalışmalarımızı yoğunlaştırarak yeniden zirvelere çıkıp altın dönemlerimizi yaşamalıyız. Bilgiye sahip olan, çalışan toplumların başarılı olması sünnetullahın gereğidir. Şehrimizin arzu ettiğimiz konuma yükselmesi için çalışan bütün kamu kurum, kuruluş ve Sivil Toplum Örgütlerinin yaptıkları çalışmalar için emeği geçenleri gönülden tebrik eder, bu güzel hizmetlerin artırılarak devam ettirilmesini can-ı gönülden isterim. Allah(c.c.), yâr ve yardımcımız olsun.
İslâm Dünyası Turizm Başkenti Konya’mıza değer katacak kültür-Sanat Programlarına gereken destekleri vererek, değerlerimizin farkında Asım’ın neslini yetiştirenlerden olmamız duası ile sıhhat ve afiyetler dilerim.
Not: Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi'nin 19. Olağan genel kurul toplantısı 19 Mart 2016 Cumartesi günü Ankara’da yapıldı. Konya’dan Başkan ve üst kurul delegelerimizle kongremize katılarak, farkımızı hissettirdik diye düşünüyorum. Başkanlığa seçilen Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Yönetim Kuruluna başarılar diliyorum. TYB Genel Merkez eski Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç ve Yönetimine yaptıkları güzel hizmetler vesilesi ile kalb-i şükranlarımı sunarım. Rabbimiz, emeği geçen her bir kardeşimizden Razı olsun.