Eğitim de denetim de şart
FACİALAR KADER DEĞİL
DOSTLARDAN KURTULUŞ YOK
MODERN DÖNEM ARAP EDEBİYATÇILARININ TÜRKİYE VE TÜRKLERE BAKIŞI 1
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Keyifsiz Maç, Ortada Hakem Yok
Felaketlerin İlk Adımı Suçlunun Masa İlan Edilmesiydi
NAMAZ MÜ’MİNİN MÎRACIDIR
İNSAN OLALIM
BİR DÜNYA DELİSİ: TRUMP
SURİYE
Enflasyonu düşürmek için talebi öldürmek yerine, üretim arzındaki sorunlara çözüm aramalıyız
Bir imtihandı Gazze ama kimse geçemedi
AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Rehberimiz, Baş Öğretmenimiz Hz.Muhammed (s.a.s.)'in rol modelliğinde bir hayatı yaşayan, Öğrencilere güzel ahlakı aşılayan, İslam'ı, Müspet bilimi Öğreten, Şuurlu, diriliş için çalışan Öğretmenlerimizin gününü gönülden kutlarım. İslam, ilim alanında devamlı olarak ilerlemeyi bütün Müslümanlara farz kılmıştır. Zira İslam'ın nazarında insanlığı yücelten ve ayakta tutan yegâne unsur ilimdir. Dinimiz İslam, okumaya, araştırmaya, düşünmeye büyük yer ve önem vermiştir. Allah (c. c.) ilk emrinde "Seni yaratan Rabbinin adıyla oku.” (El- Âlak Sûresi âyet:1) buyurmuştur. İnsanları ilme teşvik eden şu Âyeti-i Kerîme ne kadar geniş bir anlam taşır:"(Resûlüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu ancak akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür.” (Zümer Sûresi âyet:9)
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s. a. s.) ilmin yüce değerini şu şekilde ifade buyurmuştur: " İlim, İslam'ın hayatı ve imanın direğidir.” "İlim, beşikten mezara kadar bütün Müslümanlara farzdır.” "İlim, Çin'de bile olsa alınız.” "Dünyayı isteyen ilme, ahireti isteyen ilme, her ikisini isteyen yine ilme sarılsın.” "İki günü müsavi olan ziyandadır.” Bu konudaki âyet-i kerime ve hadis-i şeriflerden, İslam'ın ilme verdiği önemi anlıyor, cehalete karşı açtığı savaşı da çok net olarak görebiliyoruz.
İslam'dan başka hiçbir din yoktur ki, kendi düşmanı olan müşrik esirleri, Müslüman çocukların başına okuma-yazma öğretmek üzere öğretmen tayin etmiş olsun! Buna imkân ve izin veren din İslam, yerine getirenler de sadece Müslümanlardır. Bedir savaşında elde edilen Müşrik esirlerden bazıları, Müslümanların çocuklarından on kişiye okuma-yazma öğretmeleri sonucunda serbest bırakılmışlardır. Bir düşünün, sizi öldürmeye gelen azılı düşmanınıza, evlâdınızı teslim ediyor, O'na okuma-yazma öğretmesi için izin veriyorsunuz. Bu uygulama ile İslam'ın okumaya verdiği önemi açıkça görmekteyiz. İslam tarafından emrolunan ilim, bazılarının zannettiği gibi sadece dini ilimler değildir. Dinimiz İslam, hem müspet, hem de dini ilimlerin öğrenilmesini emretmiştir. Dinimiz İslam; tefsir, hadis, fıkıh, kelam v. b. dini ilimleri ve ayrıca matematik, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, astronomi, tıp, tarih, sosyoloji, psikoloji v.b. müspet bilimlerin de öğrenilmesi emretmiştir.
Eğitim-Öğretim, bir milletin ilerlemesinde, cehaletin giderilmesinde en etkin ve en vazgeçilmez bir yöntemdir. Gençlerimizi eğitip yarınlara hazırlamak Öğretmenlerimizin asli görevleridir. Fedakâr, Dava adamı Öğretmenlerimiz, elleri öpülmesi gereken güzel insanlardır. Bu güzel insanları, her zaman hatırlayıp hayırla yâd etmek durumundayız. Sembolikte olsa, Öğretmenlerimizin, yılda bir defa maddi ve manevi ihtiyaçlarının konuşulup, hatırlanıp çözümüne yardımcı olunması da güzeldir. Gençlerimizi, milli, manevi ve ahlaki değerlerimize bağlı olarak yetiştirmek için Öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Kendi öz değerlerimizi en güzel şekilde sunarak asımın nesillerini yetiştirmek durumundayız. Hem öğretmenlerimize, hem de anne-babalara, velilere büyük görevler düşmektedir. Kendi değerlerimize yabancı olmayacak, bizleri yarınlarda en iyi şekilde temsil edebilecek gençlerimizi yetiştirmek en büyük idealimiz olmalıdır. Ahlâklı, başarılı, dindar gençler yetiştirilmesi en büyük arzumuzdur.
Öğrencilerimize, son yıllarda teknolojinin bütün imkânlarından en iyi şekilde faydalanabilmeleri için çok güzel hizmetler sunulmaktadır. Teknolojinin en iyi ve en verimli kullanılması, Öğretmenlerimizin fedakârlığı ve gayretleri ile zamanını ve teknolojik araçları bilinçli kullanan, değerlerinin farkında olan nesiller yetiştirilerek, arzu ettiğimiz çok iyi konuma yükseltileceklerdir.
Öğretmenlerimiz den, gençlerimize öz güvenlerini kazandırmalarını, tarihimizin derinliklerinde kalan, birçok buluşa imza atan ecdadımız gibi, yarınlarda da çok değerli icatlara sahip olacak nesiller yetiştirmelerini beklemekteyiz. Gençlerimizi; zararlı alışkanlıklardan olan, sigara, içki, kumar, uyuşturucu ve benzeri kötülüklerden, eğitim ve öğretim yoluyla, Öğretmen kardeşlerimizin fedakârlıkları ile uzaklaştırmalıyız. Gençlerimizi sevgi, saygı, hoşgörü, birlik beraberlik ve kardeşlik duyguları ile dopdolu bir şekilde yarınlara hazırlamalıyız. Karanlığı, aydınlığın yok ettiği gibi, siz değerli Öğretmenlerimizle birlikte, kötü, çirkin ve zararlı olan davranışlardan evlâtlarımızı kurtararak, aydınlık yarınları huzur, güven ve mutluluk içinde oluşturmalıyız.
Uzunca bir dönem Öğretmen olarak görev yapmış bir kardeşleri olarak, Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü canı gönülden kutluyorum. Yetişmemizde emeği olan bütün Öğretmenlerimizi minnetle, şükranla hatırlarken, hayatta olanların ellerinden hürmet ve muhabbetle öper, vefat edenlere de, Allah(c. c.)'dan mağfiret diliyorum. Mekânları cennet olsun.
NAMAZ MÜ’MİNİN MÎRACIDIR
İSLAM VE SAVAŞ
OSMANLI’DA ADALET VE BİZANS PAPAZLARININ MÜSLÜMAN OLUŞLARI
DOĞALGAZ KULLANIMINDA DA İSRAFI ÖNLEMELİYİZ
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
HAKİKİ VUSLAT ÖLÜMLE MÜMKÜNDÜR
BAŞARI; ÇALIŞMAKLA MÜMKÜNDÜR
AHİRETİ ÖNCELEYEREK DÜNYA NİMETLERİNDEN FAYDALANMAKTA BİR SAKINCA YOKTUR