BİR KÜLTÜR İNSANI: FAHRİ ÖZPARLAK
Altın yatırımcılar için koruma kalkanı oldu
FOSİL DÜŞÜNCE
Her Kitabın Anlaşılma Rehberi Tek Bir Kitaptır
Tarımın Kalbi Konya’da Attı
SİYASET GERİLİM DEĞİL, ÇÖZÜM ÜRETMELİDİR.
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
KONYADA TRAFİK
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
Biri cumhurbaşkanına söylesin, Konya’yı kaybediyoruz
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Gençleri mehdi mi kurtaracak?
Destansı Galibiyet
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Önümüzdeki 03/04 Ağustos Cumartesi gününü Pazar'a bağlayan gece Mübarek Kadir Gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olup, çok önemli olan bu Mübarek Kadir Gecenizi şimdiden tebrik eder, insanlığın, mazlum ve mağdur olan Mısır, Suriye v.b. Ülkelerdeki Müslüman Kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ederim.
Cenab-ı Allah bu gece hakkında şöyle buyuruyor: “ Biz onu ( Kur'an'ı) Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gecede Rablerinin izniyle Melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için İner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar.”( Kadir Sûresi Âyet:1-5.)
Kadir kelimesinin Lügat manası, güç getirmek, hüküm ve kaza, şeref ve azamet, tazyik demektir.
Kadir gecesi hakkındaki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki: “Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allah-u Teâlâ, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar. Bunlar, Kadir gecesi, Arefe gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi ve günleri.” “İnanarak ve sevabını Allahü Telâdan umarak, Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolur.” [Buhari, Müslim]
Yeryüzüne nûr saçan, Alemleri Zulmetten nur'a gark eden ve İnsanlığa ebedi saadeti bahşeyleyen, Rehberimiz Kuran'ı Azimüşşan bu Mübarek gecede nazil olmuştur.
Cenab-ı Allah âyet-i kerimesinde: “Biz Kur'an'ı Mübarek bir gecede indirdik” buyurmuştur. (Duhan Suresi ayet: 3)
Mübarek Kadir Gecesinde indirilen Kuran'ı Kerimin ahkâmı ile amel etmeliyiz, Kuran'a tabi olup ona sahip çıkan İnsan, Allah'ın Rızasını kazanıp Cennetine, sahip çıkmayan ise Cehennemine gideceği aşikârdır.
Kuran'ı Kerim; kendisini hoş görmeyene güçlük, tabi olana kolaylıktır. Kuran'ın hükmüne uymak belâdan ve darlıktan emniyettir. Kolay ezberlenebilir olması, zaman ve mekânın değişmesine rağmen hiçbir değişikliğe uğramayışı, kıyamete kadar da değiştirilemeyecek oluşu, her devirde hükümlerinin önemi ve tazeliğinin daha iyi anlaşıldığı v.b. gerçekler, Kuran'ı Kerimin Mucizevi özelliklere sahip oluşunun açık göstergesidir.
Kadir Gecesi ile ilgili olarak bir Hadis-i Şerifte: “Aişe radiyallahu anhadan: Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.s.) Ramazan'ın son on günlerinde Camiye kapanır İtikaf ederdi ve “Kadir Gecesini Ramazan'ın son on gününde arayınız.” buyururdu.
Diğer bir Hadis-i Şerifte: “Aişe Radiyallahu anha'dan: Resulullah (s.a.s.) “Kadir Gecesini Ramazan'ın son ön gününün tek sayılı gecelerinde arayınız” buyurulmuştur. Hadis-i Şeriflerden de anlaşıldığı gibi Kadir Gecesi gizlenmiştir. Bundan amaç daha çok gecenin değerlendirilmesidir. Yalnız, Alimlerin çoğunluğu Kadir Gecesinin Ramazan'ın 27. gecesi olduğu konusunda görüşleri vardır. O gece amel, ibadet ve mücadele suretiyle erişilecek hayır ve sevap, onsuz bin ay kazanılacak hayır ve sevap'dan çok daha hayırlıdır.
Bu gece inen Meleklerin çokluğundan arz dar gelir. Melekler Allah-u Teâlanın Salih kullarına Rahmet ve Selametler getirirler. Bu gece kainat Allah'ın rahmetine mazhar olur. Aynı zamanda her taraf nur'a kavuşur. Bu gecenin özel bir ibadeti yoktur, ihlasla istenilen her ibâdet yapılır. Bu geceyi ihya için; Kur'an-ı Kerim okumalı, ilim öğrenmeli, ilmihal okumalı, Meşru mazeret sebebi ile geçmiş olan kaza ve nafile namaz kılmalı, bol dua ve tövbe etmeli, sadaka vermeli, Müslümanlar sevindirilmelidir. Kısacası ibadet ve taât içerisinde kulluk görevimizin bilinci ile hareket etmeliyiz. Kadir gecesini ihya edenin, Ramazan orucunu tutanın, haccı kabul olanın, bütün günahları affolursa da, kul hakkı borçları ödenmiş olmaz. Borçlarımızı ödeyerek yükümlülükten kurtulmak gerekir.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Hadis-i Şeriflerinde: “ Kadir Gecesini ibadetle geçiren kimsenin geçmiş günahları bağışlanır” Müslümanlara bu gecede şu dua da bulunmalarını tavsiye etmiştir:” Allahım, Şüphesizki sen çok bağışlayıcısın, bağışı, affı seversin. O halde beni de affet” buyurmuştur.
Cenab-ı Allah (c.c.); Ümmet-i Muhammedi, bütün geceleri Kadir Gecesi anlayışı ile değerlendirerek nasibini alan ve neticede af edilip bağışlanan amel-i Salih kullarının zümresine ilhak eylesin. Sıhhat ve âfiyetler dilerim.
RAMAZANDA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL ALIŞKANLIKLARI HAYATIMIZIN TAMAMINA HÂKİM KILMALIYIZ
ARİFE GÜNÜ VE RAMAZAN BAYRAMININ ÖNEMİ
SEKSEN ÜÇ YIL DÖRT AYDAN DAHA DEĞERLİDİR KADİR GECESİ
SADAKA; ZEKÂT, İNFAK, SADAKA-İ FITR İLE MAZLUM, MAĞDUR, MAHSUN GÖNÜLLERİ GÜLDÜRELİM
KUR’AN-I KERİM’İ OKUYUP, ANLAYIP, HÜKÜMLERİNE UYGUN YAŞAMALIYIZ
BEREKETLİ RAMAZAN, ORUÇ AY’I HOŞ GELDİN
28 ŞUBAT POST MODERN DARBESİNİ UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ!
SİYONİST İSRAİL VE EMPERYALİST AMERİKANIN YIKILACAĞI GÜNLER YAKINDIR.
MAHKEME-İ KÜBRADA BERÂT ETMEK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
MERHAMET ETMEYEN KİMSEYE MERHAMET OLUNMAZ