RİM’İN DEDESİ
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Kışın havanın giderek soğuması, aşırı stres, uyku düzeninin bozulması, kirli hava gibi modern dünyanın negatif etkileri bağışıklık sistemimizde dalgalanmalara ve zayıflamalara neden olurken bunlar da alerjik hastalıklara yatkınlık ve viral enfeksiyonlara yakalanma riskinin artması anlamına geliyor. İşte bu yüzden özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini zayıf düşürecek unsurlardan olabildiğince uzaklaşmalı, hatta onu desteklemenin yollarını aramalısınız. Sağlıklı ve dengeli beslenme bağışıklık sistemini destekleyen en önemli faktörlerden biridir. Vücudun ancak yeterli ve doğru miktarda vitamin ve mineral alması, protein, karbonhidrat ve yağ bakımından dengeli ve yeterli beslenmesi ile bağışıklık sistemimizi her an çalışır halde tutabiliriz.
O zaman kışın soframızda düzenli bulundurmamız gereken besin listesi ve onlarla ilgili önerileri…
* Nar: Kabuğunu sakın atmayın
Nar içeriğindeki antosiyaninle en güçlü antioksidan özelliğe sahip meyvelerden. Zengin C, E, K vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller sayesinde bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıklardan korunmamıza yardımcı oluyor. Ozman, narın meyvesi kadar kabuğunun da güçlü antioksidan özellik gösterdiğini belirtiyor: "Bu nedenle nar kabuklarını da iyice temizlendikten sonra çay formunda demleyerek arada 1-2 fincan tüketebilirsiniz.”
* Balkabağı: İçinde A vitamini var
Kışın en güzel renkli besinlerinden balkabağının içeriğindeki A vitamini, bağışıklık sistemi hücrelerinin fonksiyonlarının düzenlenmesinde rol alıyor. Böylece bağışıklığın güçlenmesine önemli bir katkı sağlıyor. A vitamininin çeşitli enfeksiyon hastalıklarında da tedavi edici etkisi bulunuyor. Yemeklerin yanında garnitür olarak ya da çorbasını yaparak balkabağını beslenme planınıza ekleyebilirsiniz.
* Balık: Haftada iki gün
Balığın içeriğinde bolca Omega-3 yağ asitlerinin yanı sıra melatonin, triptofan ve taurin gibi bağışıklık sistemini düzenleyici bileşenler bulunuyor. O zaman, düzenli balık tüketiminin ayrıca bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısının artışına da katkı sağladığını belirtiyor: "Bağırsaklarda yararlı bakteri sayısının yüksek olması, güçlü bir bağışıklık sistemi için elzemdir. Kış ayları, balık çeşitliliğinin fazla olduğu, dolayısıyla besinsel anlamdaki zenginliğinden faydalanmak için uygun aylardır. Güçlü bir bağışıklık sistemi için haftada iki gün balık tüketmeye özen gösterin.”
* Ayva: Öksürüğe, boğaz ağrısına…
Ayva güçlü antioksidan içeriğe sahip bir meyve. İçeriğindeki C vitamini ve fitokimyasallarla bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek veriyor. Gün içinde yiyeceğiniz meyve payınızın birini, bir porsiyon ayvadan yana kullanabilirsiniz. 1/3 orta boy ayva, bir porsiyon meyveye denk geliyor. Ayrıca öksürük ya da boğaz ağrısı yakınmasında ayvayı ıhlamurun içine dilimleyerek de tüketebilirsiniz.
* Kefir: Bağırsak florasını düzenliyor
Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı bir bağırsağa sahip olmak önemli. Kefir, içerdiği faydalı bakteriler sayesinde bağırsak florasının düzenlenmesinde ve güçlü bir bağışıklık sisteminde son derece önemli işlevi olan bağırsaktaki yararlı bakteri sayısının artmasına yardımcı oluyor. Ayrıca barındırdığı karbonhidrat, yağ ve protein gibi makro besin öğeleri; kalsiyum, magnezyum ve B2 vitamini gibi mikrobesin öğeleriyle de sağlıklı beslenme, dolayısıyla sağlıklı bağışıklık sisteminde rol oynuyor.
Geçmeyen Ağız Yarası Neden Olur?
Eski Eşyaları Dönüştürün
Özgüvenimizi Nasıl Artırırız?
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Etin Saklama Koşulları
Çocuklarda Dil Konuşma Bozuklukları
Bilinçli İlaç Tüketimi
GERÇEK KULLUK, TESLİMİYETTİR
Müzik ve Hayatımıza Etkileri
KOZMETİK CİLT YAĞLARI