Faiz indirimleri ekonomik büyümeyi nasıl etkileyecek?
BASIN VE SİYASET
İNCELİKLER
YILLIK MUHASEBE ZAMANI
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
Kavgaların Asıl Sebebi Nedir?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
SURİYE’YE “OSMANLI YÖNETİM MODELİ” LAZIMDIR.
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
Laiklerin gücü nereden geliyor?
Yeni Bir Yıla
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Sağlık dünyasında sık rastlanan bir sorun olan idrar yolu enfeksiyonu özellikle kadınların başına gelen ve zaman zaman can sıkıcı olabilen bir durumdur. İdrar yaparken yaşanan yanma hissi, acı ve ağrı gibi şikayetlerin yanı sıra vücutta halsizlik, ateş ve bulantı gibi belirtiler de görülebilir. Peki bu rahatsızlıktan kurtulmak için ne yapılmalıdır?
İdrar ve idrar yolları sağlıklı bir bireyde normal şartlar altında sterildir. Kişinin bakteri, mantar ve virüs gibi mikroorganizmalar ile enfekte olması halinde idrar yolu enfeksiyonu gelişebilir. İdrar yolu enfeksiyonları, diğer bir deyişle üriner sistem enfeksiyonları böbrekler, idrar torbası ve idrar yollarının diğer bölümlerinde gelişebilir.
İdrar yolu enfeksiyonuna (İYE) iyi gelebilecek bazı doğal ve tıbbi tedavi yöntemleri şunlardır:
1. Bol su içmek: Su, bakterilerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Günde en az 8 bardak su içmeye çalışın.
2. Kızılcık suyu: Kızılcık suyu içmek, bazı çalışmalara göre İYE'yi önlemeye yardımcı olabilir. Kızılcık suyu bakterilerin mesane duvarına yapışmasını engelleyebilir.
3. Probiyotikler: Yoğurt ve kefir gibi probiyotik açısından zengin gıdalar tüketmek, bağırsak florasını dengede tutarak enfeksiyon riskini azaltabilir.
4. C vitamini: C vitamini, idrarı daha asidik hale getirerek bakterilerin çoğalmasını zorlaştırabilir. C vitamini açısından zengin meyve ve sebzeler tüketmek faydalı olabilir.
5. Isı uygulamak: Alt karın bölgesine sıcak su torbası koymak, ağrıyı hafifletebilir ve rahatsızlığı azaltabilir.
6. Daha sık idrar yapmak: İdrarınızı tutmamaya özen gösterin. İdrar yapma ihtiyacı hissettiğinizde hemen tuvalete gidin.
7. Pamuklu iç çamaşırı giymek: Pamuklu iç çamaşırları hava alır ve nemi emer, bu da bakterilerin üremesini engelleyebilir.
8. Antibiyotik tedavisi: Doktorunuz İYE teşhisi koyarsa, antibiyotik reçete edebilir. Antibiyotikleri doktorunuzun önerdiği şekilde ve sürede kullanmanız önemlidir.
9. D-mannoz: Doğal bir şeker olan D-mannoz, bazı çalışmalara göre E. coli bakterisinin mesane duvarına yapışmasını engelleyebilir.
Bu öneriler enfeksiyonun tedavisinde yardımcı olabilir ancak şiddetli veya tekrarlayan enfeksiyon durumlarında bir sağlık profesyoneline başvurmanız önemlidir.
Geçmeyen Ağız Yarası Neden Olur?
Eski Eşyaları Dönüştürün
Özgüvenimizi Nasıl Artırırız?
Etin Saklama Koşulları
Çocuklarda Dil Konuşma Bozuklukları
Bilinçli İlaç Tüketimi
GERÇEK KULLUK, TESLİMİYETTİR
Müzik ve Hayatımıza Etkileri
KOZMETİK CİLT YAĞLARI
Kitap Okuma Alışkanlığımız!..