RİM’İN DEDESİ
VATAN VE İSLAM ŞAİRİ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
İNGİLİZLER VE HİNDİSTAN’IN KARANLIK TARİHİ
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
TÜRKİYE VE SURİYE: DAHA GÜZEL GÜNLERE
Batılı eğitim sistemi ne zaman iflas eder?
Araç satışında yetki belgeli esnafımız bu sistemden muaf olsun
Ticari ahlaksızlık enflasyondan daha hızlı yükseliyor
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
İman-Hikmet-Gayret-Tevekkül
ÖZGÜRLÜĞE SELAM SURİYE
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -2-
Nasrettin Hoca’nın İzinde:AKŞEHİR
Merhaba Yeni Suriye
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
SURİYE’NİN BÖLÜNMESİ
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
İnsan vücuduna yararlı olan çiğ fındık faydaları nelerdir sorusu da merak edilmektedir. Fındık içinde tüm yiyeceklerin bin bir çeşit faydası olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Hayatımızda sebzeler, meyveler, süt ve süt ürünleri, etler, baklagiller, gibi çok çeşitli yiyeceklerin yanı sıra kuru yemişlerde büyük yer almaktadır.
Kuruyemişler birbirinden değerli yağlara sahiptir vücudumuz için gerekli olan doğal yağ emilimini gerçekleştirirler. Fıstık, badem, kaju, yer fıstığı, gibi çokça sayılabilecek kuruyemişin en önemlilerinden biri de fındıktır. Kuruyemişlerin doğal ve temiz yağlarından faydalanmak için kavurulmadan çiğ tercih edilmesi doğru bir karar olacaktır.
Çiğ Fındık Tüketmenin Faydaları
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Çiğ fındık tüketimin faydalarına bağlı olarak fındık içinde de yer alan ve bunun içinde yağı içerisinde E vitamini barındırmaktadır. E vitamini açısından zengin bu besin sizin hastalıklara karşı direncinizi artıracaktır.
Tokluk hissi verecektir. Özellikle diyetlerde ara öğünlerde çiğ fındık tüketmek daha dinç kalmayı sağlayacaktır.
Sinirleri sağlamlaştırır. Fındık B6 vitamini açısından zengin bir besindir. B6 vitamini elektrik sinyallerinin hızını ve verimliliğini artıran ve sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlayan, sinirin kılıfı olan miyelinin yaratılması için gerekli bir vitamindir. Ayrıca sinir sistemimizin sağlıklı bir şekilde işlev gösterebilmesi için serotonin, melatonin ve epinefrin gibi hormonların salgılanması B6 vitamininin desteği ile gerçekleşir.
Beyin sağlığını korur; fındık içerisinde proantosiyanidler, kuersetin ve kaempferol gibi
fitokimyasal maddeler bulunur. Bu madfeler beyin sağlığını destekler. Ayrıca aminositlerden zengin olduğundan zihinsel psikolojik olarak kişinin kendisini daha iyi hissetmesini sağlar.
Diyabet riskini azaltır. Diyabet hastaları günlük diyetlerine fındık eklediklerinde glukoz
intoleransında iyileştirme görülmüştür. Fındık lifli bir besindir. Lif sadece sindirimi değil aynı zamanda kan şekerini dengeleyerek diyabet riskini de ortadan kaldırır.
Kolesterolü düşürür. Fındık içerisinde kalp sağlığına faydalı yağlar bulunur. Kötü kolesterol seviyesinin düşürülmesine yardımcı olurken vücutta iyi kolesterolün yükselmesine fayda sağlar. Düzenli fındık tüketimi kolesterolü yüzde 27 oranında düşürüyor. Bilimsel çalışmalar düzenli olarak fındık tüketen kişilerin kalp krizinden dolayı ölüm riskini oldukça azalttığını göstermektedir.
Kansere Karşı Korur Fındık güçlü bir antioksidandır. Sadece vücuttaki hücreleri yenilemez, DNA'sı bozuk ve tümörlü hücreleri azaltarak kanser riskini azaltır. Fındıkta bulunan bir bileşik olan beta-sitosterol meme ve prostat kanseri riskinide azaltmaktadır.Kabızlığı Önler Fındık iyi bir lif kaynağıdır. Sindirim daha iyi çalışabilmesi için lif kaynaklarına ihtiyaç vardır. Alınan lif kaynakları sayesinde mide içerisinde öğütme daha kolay bir şekilde gerçekleşir.
Sindirim sisteminin daha iyi çalışması neticesinde ishal ve kabızlık gibi sorunlardan kurtulmak mümkündür. Sindirim sistemin doğru şekilde çalışması kanser gibi riskleri azaltır.
Fındık Yüksek Miktarda Magnezyum İçerir
Kasları Güçlendirir Fındık bir magnezyum kaynağıdır. Magnezyum, vücuda giren ve çıkan kalsiyum miktarının düzenlenmesinde çok önemli bir rol oynar. Doğru miktarda kalsiyum kas kasılmalarını oluşturur ve kasların ihtiyaç duyulmadığında dinlenmelerine izin verir.
Magnezyum sayesinde fındık için de bulunan besin değeri yüksek bu sayede kas gerginliğini azaltır ve kas yorgunluğunu, spazmı, kramp ve ağrıları önlemek için mücadele eder. Yüksek magnezyum seviyeleri aynı zamanda kas gücünü artırmaya yardımcı olur.
Magnezyum aynı zamanda kalp kaslarına da iyi gelir. Kalp ritminin bozulmasını engeller.100 gr fındıkta 229 mg magnezyum bulunur. Buna bağlı olarak fındık tüketimi sayesinde fındık içinde bulunan organellerde sağlık içinde büyük bir yarara neden olur fındık tüketimi sayesinde içinde bulunan sağlıklık organellerden dolayı da fındık içinde bulunan yüksek miktarda magnezyum miktarı da sağlıklı bir bünyeye de sahip olmanıza neden olur.
Geçmeyen Ağız Yarası Neden Olur?
Eski Eşyaları Dönüştürün
Özgüvenimizi Nasıl Artırırız?
İdrar Yolu Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?
Etin Saklama Koşulları
Çocuklarda Dil Konuşma Bozuklukları
Bilinçli İlaç Tüketimi
GERÇEK KULLUK, TESLİMİYETTİR
Müzik ve Hayatımıza Etkileri
KOZMETİK CİLT YAĞLARI