Ramazan ayında çok sık yenilen tahin hem sağlık açısından hem de enerji bakımından muhteşem bir besindir. Genellikle her sofrada yemekten sonra bulunan tahine artık boşuna para vermeyin! Bu iki malzeme ile enfes bir tahin yapabileceksiniz…
 
Tahin vitamin ve mineral bakımından oldukça zengin bir besindir. İçerisinde kalsiyum, demir, fosfor, B12 vitaminleri bulunan tahin Ramazan ayında sofralarda oldukça sık yerini alıyor. 
Sahurda ve iftarda sıkça tercih edilen besinler arasına giren tahin tok tutma özelliği ile hem enerji sağlıyor hem de zayıflamanıza yardımcı oluyor. İşte, oldukça kolay iki malzeme ile tahin yapımı…
 
 
İKİ MALZEMELİ TAHİN İÇİN MALZEMELER NELERDİR?
 
- 2.5 bardağı çiğ susam
 
- 1 çay bardağı kadar Ayçiçek yağı ( Fındık yağıda olabilir)
 
 
İKİ MALZEMELİ TAHİN NASIL YAPILIR?
 
- İlk olarak susamları bir güzel kavurun.
 
- Kavurduğunuz susamları robota aktararak çekin.
 
- Yapı ekleyerek tekrar robotla çekin. Yağ miktarını susama göre belirleyin.
 
- Tahin hala pütürlü kıvamdaysa çekmeye devam edin.
 
- Hazırladığınız tahini bir kavanoza koyun. Kapağını iyice kapatın 
 
- İlk açtığınızda tahin biraz acı gelecektir, daha sonra tadını alacaktır.
 
- Hazırladığınız tahini 15 gün evde oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz
 
- ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN : )