AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ÜÇ AYLAR, ŞİVLİLİK, İLK NAMAZ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
Her devirde kayığa binenler
2024’ün Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
Faiz indirimleri ekonomik büyümeyi nasıl etkileyecek?
İNCELİKLER
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
Kavgaların Asıl Sebebi Nedir?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Aslında maddi-manevi her konuda her zaman işin kâr ve zarar boyutu düşünülerek hareket edilmelidir. Kendi hür iradesiyle İslam dinini tercih eden bir Müslüman da nefs muhasebesini hayatının merkezine almalı, Kur'an ve sünnete, hayatının uyup uymadığını kontrol etmelidir. Nefs muhasebesi sonucu emirleri yapıp haramlardan sakındığını düşünüyorsa bu güzel özelliklerini devam ettirmelidir. Yaşantısında, emirleri yerine getirmede noksanlık, haramlarla iç içe geçmiş bir hayatı yaşıyorsa Nasuh bir tövbe ile kendine gelip Müslüman 'a yakışır bir hayatı yaşamalıdır.
Zamanımızı en iyi verimli bir şekilde geçirebilmenin yolunun en temel ve vaz geçilmez özelliği; içinde bulunduğumuz zamanı, vakti, hayatımızın son anı diye düşünmekle mümkündür. Bu güzel düşüncemizi bir fırsata çevirip çok güzel değerlendirebiliriz. Eğer bilsek ki bugün ömrümüzün son günüdür, neler yaparız ve günümüzü nasıl geçiririz. Aslında içinde bulunduğumuz rahmet, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ay'ı Ramazan-ı Şerifi son Ramazanımız gibi düşünsek dünyaya meyledemez namazlarımızı son namaz, oruçlarımızı son oruçlar, verdiğimiz zekatları, fitreleri son yardımlarımız olarak görür ve hayatımızın tamamına bu güzel özelliğimizi hakim kılarsak gerçek anlamda kurtuluşa erenlerden oluruz.
Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde: "Namaz kılacağın da bunu son namazın gibi düşünerek kıl” (Ahmed Bin Hanbel, Müsned 23498) buyurmuştur.
Nasıl ki idam kararı birkaç dakika sonra uygulanacak kişiye son isteğin nedir? diye sorulur bizlerde kendimize sorulmuş kabul ederek son anımızı tevhid merkezli yaşamalı, namazımızı huşu ve huzur içinde kılmalıyız. İbadetlerimizi her zaman ölüm öncesindeki son ibadet şuuruyla eda etmek gerekir. Ölüm öncesi son namaz, son oruç v.b. düşünüldüğünde kişi kendisini nefsani, şeytani istek ve arzulardan uzak tutarak kâmil bir Mü'min olarak emredilenleri yapar, haramlardan da sakınır. Bu şuurda olan takva sahipleri de gerçek kurtuluşa ererler.
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayını son Ramazanımız gibi düşünüp en verimli bir şekilde değerlendirerek Allah (c.c.)'ın rızasını kazanıp cehennemden kurtulup, cennete, nimetlere ebedi olarak kavuşma imkanına sahibiz. Öncelikle Allah (c.c.) her birimize hayırlı bereketli güzel uzun ömürler lütfeylesin. Ölüm her an kapımızı çalabilir. Onun içindir ki hazırlıklı olmak zorundayız. Haydi buyurun bu ramazan belki de son ramazanımız. Elimizde fırsat varken değerlendirmeliyiz. Belki de bu seneki ramazanım son ramazan, tuttuğum orucum son oruç, beş vakit ve teravih namazlarım kıldığım son günkü namaz, bir yetime, fakire vereceğim son sadaka, son zekat, son fitre... Nasıl ki ücretini ödeyip aldığımız bir Uçağın kalkış saatine azami özen gösterip birkaç saat önce gidiyor, uçağı kaçırmamak için çalışıyorsak, ebedi aleme göç etmeden önce de hazırlıklarımızı tam ve zamanında yapmalıyız. Hele birde kaçıracağımız uçağın ikinci bir seferinin olmadığını bilirsek o uçağı kaçırmamak için çok daha fazla özen gösteririz. İşte imtihan edilmek üzere gönderildiğimiz bu dünya hayatından bir daha dönmemek üzere ölüm ile ayrılıp ebedi aleme yolculuk yapmaktayız. Ebedi alemde kurtuluşa ermek için dünya imtihanımızı kazanmak için gayret etmeliyiz.
Hayatımızın nerede son bulacağını bilmiyoruz. Ancak her gün ömrümüzün son gününü yaşıyor olarak düşünürsek ve bu güzel düşüncemizi hayatımızın tamamına en güzel bir şekilde yaşantımız ile yansıtabilirsek o zaman tuttuğumuz oruçlar, kıldığımız namazlar, verdiğimiz sadakalar, zekatlar, fitreler, okuduğumuz hatimlerden çok farklı bir tat alıp huzur ve mutluluğa kavuşacağımız aşikardır. Diriliş için bu şuur ile ibadetlerine devam edenler dünyevileşmeden dünyadan da nasibini alarak ahirete, ebedi aleme sağlam yatırımlarını yaparlar. Her ibadetimizde bu şuura ermek için çalışmalıyız. Her gününü son günü olarak gören ve değerlendiren bir Müslüman; sevaplarını artırmak için çalışır, günaha girmemeye azami gayret gösterir. Bu şuura erenler her türlü fitne, fesat, düşmanlıklardan uzak durup insanlar arasındaki münasebetlerini çok güzel şekilde sürdürüp hayr ve hasenatlarını artırarak ihtiyaç sahiplerini gözetirler.
Ölüm bize gelinceye kadar her günümüzü ömrünüzün son günü gibi düşünüp hayatımızı yaşamalıyız. İslam'a uygun hayat yaşayıp kurtuluşa erecek Mü'minlerden olmamız duasıyla sıhhat ve afiyetler dilerim.
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
HRİSTİYAN BİR KOMŞUN NAMAZ KILSA NE DERSİN?
‘DİNDE ZORLAMA YOKTUR’ U NASIL ANLAMALIYIZ?
HAKİKİ VUSLAT ÖLÜMLE MÜMKÜNDÜR
BAŞARI; ÇALIŞMAKLA MÜMKÜNDÜR
AHİRETİ ÖNCELEYEREK DÜNYA NİMETLERİNDEN FAYDALANMAKTA BİR SAKINCA YOKTUR
FEDAKÂR, DAVA ADAMI EĞİTİMCİLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
NAMAZ; İSLAM DİNİNİN DİREĞİDİR
YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU!
ŞEHİD YAHYA ES- SİNVAR’IN VASİYETİ