DEPREM ÜZERİNE
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Altın Bitcoin dâhil hiçbir rakip tanımıyor…
Ölümden Kim/Niçin Korkar?
SÂBIGUN
Çok Kötü Oyunla Galip Gelmek
Ölümüzü Seviyorlar Bizim!
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
Alternatif tedavi yöntemlerini, batı tıbbı yanında kullanmayı öneren çoğu doktor son zamanlarda buğday çimi yenilmesi ve buğday şırası içilmesini tavsiye etmektedirler.
Buğday çimi, bol klorofil maddesi dışında 100 kadar vitamin, mineral ve besin maddesi içerir. Bu içeriği sayesinde en önemli özelliği bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Yine Kanseri engelleyen besinlerin başında atalarımızın Orta Asya'da içtikleri Buğday şırası gelmektedir. Taze olarak kullanılan buğday çiminde, aynı ağırlıktaki portakaldan 60 kez daha fazla C vitamini ve aynı ağırlıktaki ıspanaktan 8 kat fazla demir bulunmaktadır.
Düzenli tüketildiğindeki faydalarından biraz bahsedersek; Saçların güçlenmesini, çoğalmasını, parlamasını ve uzamasını sağlar. Kadınlarda adet kanamalarını düzenler, cildin rengini açar, sivilceleri yok eder, sıkıntıyı giderir. Sinirsel hastalıklara, mide, bağırsaklar, böbrekler, karaciğer ve yaraların iyileşmesinde şifa kaynağıdır. Kan üretimini düzeltir, bağışıklık sistemini güçlendirir, hormonal dengeyi sağlar. Buğdayın bir başka özelliği ise kandaki toksinleri nötralize edebilen maddeleri içermesidir.
Buğday çimi suyu özellikle kilo sorunu olan ve diyet yapan kişilerin vücudundaki yağ yakışının hızlanmasına olanak sağlar.
Buğday şırası (Rejuvelac) nasıl hazırlanır?
Malzemeler
1 küçük su bardağı buğday tohumu (150 gr kadar)
2,5 lt içme suyu
Buğday çimi filizlendirme
Tamamen çiğ, hiçbir işlem görmemiş buğday tohumları iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra derin bir kapta bol içme suyunda ıslatılarak 24 saat bekletilir. Bu süre içinde 2-3 kere durulama yapılıp suyu tazelenerek tohumlardaki besinlerin canlandırılması sağlanmış olunur.
24 saat sonra buğday tohumları iyice yıkanır ve süzülerek süzgeçle beraber çok sıcak olmayan bir kenara konur ve üzerine bir tülbent ile örtülür. İki gün boyunca ara sıra kontrol edilen buğday tohumları kurudukça su ile ıslatılarak süzülür ve yine üzeri örtülerek bir kenara konur. Yapılan işleme buğday tohumları ince filizler vermeye ve filizler yaklaşık 1,5 cm boya erişinceye kadar devam edilir.
Buğday şırası yapım süreci
Filizler 1,5 cm boya eriştiğinde yıkanır ve büyük bir kavanoza konur. Kavanoza 1,5 lt doğal kaynak suyu ilave edilir ve ağzı hava alabilecek şekilde bir tülbentle örtülür. İki gün sonra buğday şırası içilmeye hazır hale gelir. Süzülerek bir şişeye alınır ve buzdolabında saklanır.
Hazırlanan şıradan günlük 2-3 bardak (250-500 ml) içilebilir. Dolapta bekleyen taze şıra ise üç gün içerisinde tüketilip bitirilmelidir.
Kavanozda kalan buğday filizlerinin üzerine bu defa 1 lt doğal kaynak suyu ilave edilerek 2 gün süre bekletilerek 2'inci kez buğday şırası elde edilir. 2'inci kez elde edilen buğday şırası, içime hazır olunca süzülerek şişeye konur ve yine buzdolabında saklanır. Çimlenen buğdayları artık atabilirsiniz.
Buğday şırası sade tüketilebileceği gibi isteğe bağlı olarak biraz limon ve taze nane yaprağı ilave edilerek limonata şeklinde de tüketilebilir. Şırayı içerken doğanın sunduğu besinleri %100 canlı olarak içerdiğinin farkındalığıyla, bunların vücudumuzun canına can katacak tam bir şifa kaynağı olduğunun bilincini oluşturularak yudum yudum tüketilmesinde fayda vardır. Sağlıklı mutlu günler diliyorum.
İnsülin Direnci
Yeşil Kahvenin Faydaları
HAVUCUN SAĞLIĞA FAYDALARI
Nane Limon Çayı
Maden Suyu Tüketimi
ÇÖREK OTU TÜKETMENİN FAYDALARI
Yoğurdun Sağlığa Faydaları
Yumurta Tüketmek İçin Nedenlerimiz Var
Günlük Yapabileceğiniz Beyin Egzersizleri
Nar Tüketmenin Faydaları