AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ÜÇ AYLAR, ŞİVLİLİK, İLK NAMAZ
PKK TERÖR ÖRGÜTÜ SİLAH BIRAKMAK İSTİYOR MU?
PKK ÖCALAN’I TAKAR MI?
Her devirde kayığa binenler
2024’ün Kelimesi: Kalabalık Yalnızlık
MÜBAREK ÜÇ AYLAR VE REĞAİB KANDİLİ
Faiz indirimleri ekonomik büyümeyi nasıl etkileyecek?
İNCELİKLER
2024’Ü GERİDE BIRAKIRKEN
Kavgaların Asıl Sebebi Nedir?
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
Konya’da etliekmek savaşları-2
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
Futbolun Yazılı Olmayan Kuralı…
Alfa Romeo Junior
KONYALISIN ETLİEKMEK
Önceki yapılan maçlardan edinilen tecrübelerle sabit Konyaspor'un karşısında futbolu rakibine sert faul yaparak oynama düzenine alışmış bir Trabzonspor olacak… Bir de "korkak” bir hakem… Buna karşılık bütün bunların üstesinden gelip ihtiyaç duyduğu galibiyeti futbolun doğrularını sahaya yansıtmaya çalışan bir Konyaspor bekliyorduk.
Maçın başlangıcında iki takımında üstünlük kuramadığı, istediklerini sahaya yansıtamadığı, pas hatalarının fazlaca olduğu istikrarsız bir maç izledik. Maça Konyaspor'un ağırlığını koymaya başladığı dakikalardı. Konyaspor baskı yaparken atılan bir şut Trabzonspor ceza sahasında Okay'ın açık dirseğine çarpışı görülmezken dönen topla Abdulkadir'in buluşması ile önüne gelen Ali Turan'ın ayakla hamlesi Abdulkadir'in bileğine doğru olunca hakemin büyük bir iştahla kırmızı kart göstermesini izledik. 18. dakikaydı ve artık Konyaspor on kişiydi.
Kırmızı kartı çok ağır bulsam da normal şartlarda hakem takdiri şeklinde nitelendireceğim bir pozisyon… Ayak kırılan, ayağı kırıldığı sanılan oyuncunun sakatlandığı bu pozisyonun kat kat ağırlarında gösterilmeyen kartlar aklıma geliyor. Ligde böylesi tek bir pozisyona kırmızı kart gösterilmediğini hatırlamıyorum. Maç içinde özellikle Yatabare ve Ömer Ali'ye bilerek, kasıtlı yapılan sert hareketlere gösterilmeyen kartları hatırlıyorum… Aynı hareketi Trabzonsporlu futbolcu yapsa sarı kart dahi göstereceğinden şüphe ettiğim bir hakem vardı. Ayrıca öncesindeki Okay'ın penaltısını verse bu pozisyon oluşmayacaktı.
On kişi kalmanın ilk dakikalarında bocalayan Konyaspor çabuk toparlandı. Sahaya defansif anlamda doğru yerleşen Konyaspor karşısında üretken olamayan bir Trabzonspor oyunu oluştu. Buna karşılık önceliğini gol yememek olarak belirleyen, bulduğu fırsatlarla Trabzonspor üzerine giden, on kişi ile galibiyet arayan Konyaspor vardı. Konyaspor bu düşüncesini de sahaya başarı ile yansıtıyordu aslında.
Gelişen etkili bir atak kornerle sonuçlanırken kullanılan kornerde Ali Çamdalı kafa topuna yükselirken Hubocan tarafından itilmesi de görülmüyordu. Verilmeyen bir penaltı daha…
Orta sahadan kapılan topla etkili ve hızlı bir şekilde atağa çıkan Konyaspor Ömer Ali'nin boş durumdaki Miloseviç'e verdiği pas Miloseviç'in uzaktan etkili vuruşu ile gol oluyordu. Konyaspor galibiyet için çok önemli bir adım atmıştı. Hata yapmadığında karşısında gol atma becerisi gösterebilecek bir Trabzonspor yoktu.
Konyaspor ceza sahasında Abdulkadir topla buluşup içeri çevirmek isterken koşarak gelen çok yakındaki Skubiç'in koluna çarptı. Orta hakem görmedi ve oyun devam etti. Öyle ki yardımcı hakem ısrarla penaltı uyarısı yapıp penaltıyı verdirdi. Doğrudur. Penaltıdır. Hakem de doğrusunu yapmıştır. Ama aynı doğruları niye Konyaspor'un iki penaltısında göremedik?
Çok geçmeden Sosa'nın ortasında bir metre önde yakalanarak ofsayttan Burak Trabzonspor'un ikinci golünü atıyordu. Asıl işi ofsayt yakalamak olan penaltı yakalayıcısı yan hakemimizi bir metrelik ofsaytı yakalamakta pek bir beceriksiz gördük. Şimdi bu beceriksizlik midir, görememek midir yoksa bir takımın lehine ve diğer takımın aleyhine olacak şekilde maç içinde süregelen bariz hatalar maçı bir takım kazanması için çaba sarfetmek midir? Nasıl açıklanır?
Uzatma dakikalarında kazanılan faul atışını kaleye uzak bir noktadan kullanan Orkan kaleci Onur'un da hatası ile gole çevirse de Konyaspor hakkettiği üç puanı alamadan ayrıldı sahadan.
Trabzonspor ile Konyaspor maç yapmaya görsün ki, Konyaspor'dan bir futbolcunun ayağı kırılmasının. Traore, Vedat derken bugünde Ferhat ilk yarı sonunda sakatlanarak oyuna devam edemedi. Bununda Trabzonzonsporlu oyuncuların rakipleri ile sportmen ve zarafetten uzak, kaba ve kırıcı mücadele etmelerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Daha da etkilisi bu kırıcı ve kaba hareketlerinin hakemler tarafından cezalandırılmaması…
Bu ligde sürekli bariz hatta skandal hakem hatalarına maruz kalan bir Konyaspor var. Rakibi faul yaptığı halde aleyhine penaltı verilen, rakibi ayağını kıran ve ayağını kıracak derecede faul yaptığı halde kırmızı kart verilmeyen, üç metre ofsayt değilken golü ofsayt diye iptal edilip, kalesine bir metre ofsayttan gol atılması görülmeyen skandal hatalar, bir maçta rakibe gösterilmesi gereken iki kırmızı kart gösterilmeyip bir penaltısı verilmeyen skandal kararları daha bu sezon yaşadı. Daha da kötüsü yaşamaya devam edeceği izleniminin oluşması.
Bu Konyaspor sergilediği oyunla tüm takımları yenebilecek bir görüntü veriyor. Ligden düşmesi söz konusu dahi olamaz. Yalnız görülüyor ki Konyaspor'un düşmesi için mücadele edenler var. Bu mücadele edenlere karşı Konya'yı yönetenler mücadele etmezse, mücadelede yetersizlik ve gayretsizlik gösterirse Konyaspor düşer… O zaman düşen Konyaspor takımı olmaz, Konya'yı yönetenler olur. Kastım Takımın yönetim kurulu değildir. Türkiye'nin neresinde olursa olsun Konya adına yöneticilik yapan, Konyalı ve Konya'yı temsil eden yönetenlerdir.
Selam ve dua ile…
Oynamak İstemeyenler Varsa İsteyenler Oynasın
Penaltı Olacak Ne Gördünüz?
Her Galibiyet Değerlidir
Konyaspor Sezonun En İyi Oyununu Oynadı
Gaziantep Kazanmadı Konyaspor Mağlup Olmak İstedi
Galibiyet İyi Ama Oyun Çok Kötü
Konyaspor’da Her Yol Mağlubiyete Çıktı
İkinci Yarıdaki Oyun Değerliydi
Konyaspor’un Çözüm Bekleyen Sorunları Var
Çekingen Mücadelenin Sonucu