Konyaspor’un Çözüm Bekleyen Sorunları Var

 

 

Çok kötü oyunla Bodrumspor karşısında alınan mağlubiyetin ardından galibiyet zorunluğu artmış bir mücadeleyi Kayserispor'a karşı verecekti Konyaspor.

 

Konyaspor'un nasıl bir performans sergileneceği merak edilirken evinde galip gelmesi gerekliliği artmıştı. Oynanacak oyun da önemliydi fakat sonuç daha öncelik kazanmıştı.

 

İlk yarı daha durağan, temposuz oynayan bir Konyaspor vardı. Sezonun ilerleyen haftaları için ümitsizlik oluşturacak görüntü ilk yarı boyunca devam etti.

 

İkinci yarı daha dirençli ve daha tempolu oyun oynamaya çalışan Konyaspor, en azından oyunu geliştirebileceğini gösterdi. Oynadığı oyunu üretkenliğe dönüştüremedi.

 

Maçın en iyi yönü rakibe hediye gol şeklinde hatanın olmamasıydı. Bu yönde düzelme olsa da topu oyuna sokmada çok başarısız bir oyun sergilendi. Topu oyuna sokmada çok yavaş kalan buna rağmen topu isabetsiz ve etkisiz kullanan, bloklar arasına topu geçirmekte üst noktada sorun yaşayan defansın bu durumu etkili atakların oluşmamasındaki ana etkendi.

 

Oyuncuların oyunda düşünce birliği oluşturamaması, bazı oyuncuların performansının beklenenden düşük kalması üretken olmayı önleyen önemli nedenler olarak gözüktü. Bunun nedenlerinden biri olarak çok sayıda yeni transferin olması görülebilir. Bu zamanla daha fazla maç yaptıkça düzelecektir. Bireysel performans düşüklüklerinin giderilmesi için girişimlerde bulunmak fazlasıyla önemli olacaktır.

 

Sonuç almak için gol atmak gerekir. Gol atmak için pozisyon üretmek. Konyaspor başlangıcı rakip kalede etkili pozisyon üretme görüntüdündeki atakları bile pozisyona dönüştüremiyor. Rakip kalede oluşturduğu pozisyonlar genelde duran toplarla oluyor. Bu çeşitlilik adına iyi olsa da akan oyunda pozisyona girmek oyunun ana karakteri olmalıdır.

 

Sezonun ilk haftalarındaki dengesizlikler çok puan toplama fırsatları sunar ve sezon için büyük avantaj oluşturur. Konyaspor bu fırsatları kullanamadı. İstikrarsız, dengesiz ve sorunlu dört hafta geride kaldı.

 

Selam ve dua ile...


Yazarın Diğer Yazıları