Gaziantep Kazanmadı Konyaspor Mağlup Olmak İstedi

Süper ligde yapacağı maçlar öncesinde alacağı sonuçla ilgili bilinmezliği en yüksek olan takımı Konyaspor olarak görüyorum. Gaziantep'te de bu böyle olacak.

 

Bu bilinmezliğin oluşmasında iki neden ortaya çıkıyor. Attığı gollerin genelinde belirli bir plan olmaması, rastgele, rakip hatalara dayalı ve ağırlıklı temelinde duran topların olması...

 

Diğer bilinmezliği artıran durum ise yediği gollerin  kabulü zor bireysel basit hataya dayalı ikram goller olması. Gaziantep maçında da hangi Konyaspor'un olacağını kestirmek zordu.

 

Maçta oyun olarak her iki takımda bariz üstünlük kuramadı. Ortada giden maçta hata yapanın kaybedeceği, kazanma ihtimalinin rakip hatası ile olacağı bir görüntü vardı.

 

Konyaspor rakibinden önce öne geçmek gibi büyük bir avantaj yakaladı. Farkı artırma fırsatları önde olmanın getirdiği yaşanılan bir ciddiyetsizlikle basitçe harcandı.

 

Yenilen birinci ve üçüncü gol süper lig seviyesinde bir kalecinin yememesi gereken gollerdi. İkinci golde de Bazoer'in topu basitçe kaptırmasının etkisi büyüktü.

 

Etkili bir atak gelişmesi beklenirken, rakip ceza sahasına girmenin eşiğine gelmişken bir topun kaleciye kadar giden geri pasa dönüşmesini görmek Konyaspor adına gördüğüm en olumsuz yönlerdendi.

 

Maçın kısa özetini Gaziantep galip gelmedi Konyaspor mağlup olmak istedi şeklinde yapmanın abartılı olmayacağını düşünüyorum.

 

Geçen sezondan bu yana gelen fırsatları harcamakta bonkör Konyaspor var. Bu maçta  alınacak galibiyetle geçen sezonun olumsuz etkilerini silme ve üst sıralara tutunma fırsatı vardı. Ucuza harcandı.

 

Selam ve dua ile...


Yazarın Diğer Yazıları