Galibiyet İyi Ama Oyun Çok Kötü

Kendi sahasında galibiyet alamayan Konyaspor, Eyüp takımı karşısında galibiyet zorunluluğu yüksek, sezonun gidişatını belirleyecek kritik maçlardan birine çıkacaktı.

 

En başta söylemek gerekirse paslaşma becerisi olmayan Konyaspor ile sahanın hangi bölümünde olursa olsun belirgin bir paslaşma düzenini başarı ile uygulayan ve bu paslaşma düzenini sürekli rakip kaleye gitme aracı olarak kullanarak akışkan bir oyun sergileyen Eyüpspor'un mücadelesini izledik.

 

İlk on biri olabilecek en doğru kadro olarak görmüştüm. Mücadele başladığında hayal kırıklığı fazlasıyla oluştu. Bazı futbolcuların beklentilerimin geride kalması bunda etkendi. En başta da Melih...

 

İstekli, hareketli ve mücadeleci Eyüpspor'a karşı, pas organizasyonu yapamamasının yanına durgunluğunu eklemiş, rakip takım hata yapsın da gol atayım tarzında belirgin oyun düzeni olmayan Konyaspor vardı.

 

Çok iyi oynayan Eyüpspor'un bu maçı öne geçtikten sonra kaybetmesi hiç de olacak bir iş değildi. Çıkarken kaptırdıkları topun iyi bir pasla Yusuf'u pozisyona sokması ve dar açıdan yaptığı sihir dokunuşla atılan gol eşitliği sağladı.  Son dakikada duran topta Aleksiç'in müthiş hamle ile attığı şut gole dönüştü. Çok kötü oynayan Konyaspor altın bir galibiyet aldı.

 

Sekiz haftanın en iyi performans gösteren Konyaspor futbolcusu Adil oldu. Sanki maçlar rakip futbolcular ve Adil arasında geçti. Özellikle bu maçta Slovak de etkiliydi.

 

Galibiyet ve alınan üç puan küçümsenemez. Belli bir planı olmayan ve ne oynayacağını bilmeyen bir takımın mücadelesi ile bu iş yürümez...

Selam ve dua ile...


Yazarın Diğer Yazıları