Çekingen Mücadelenin Sonucu

Önceki sezonun son maçında karşılaşan iki takım. Biri şampiyon olurken Konyaspor zoraki ligde kalmış.

 

 

Galibiyetle başlanan yeni sezon yeni hedefler, yeni umutlar getiriyor. Sezona daha iyi başlayan Konyaspor sezona kötü başlayan Galatasaray karşısında yeni umutları alevlendirmek, güçlendirmek istiyordu.

 

 

Konyaspor maça geçen haftaki görüntüsünün çok gerisinde başladı. Oysaki karşısında kötü oynayan bir Galatasaray var ve iyi bir sonuç almak için şartlar müsaitti...

 

 

Oyun her iki takımında istediklerini yapamadıkları, plansız, anlık gelişmelere tepki vermeye çalışan, isabetsiz pasların yoğunluğunda, kalitesiz bir mücadele şeklinde geçti.

 

 

Kalitesiz bu mücadelede Galatsaray ben güçlü takımım bu maçı kazanırım duruşuna karşılık Konyaspor'un rakibinden çekinerek sahada yer alması sonucu belirleyen ana etkendi. Çekinmeden oynayan Konyaspor'un galibiyet alması fazlasıyla mümkündü.

 

 

Gollerin bir taraftan bakıldığında bireysel kalitelerle atılması görüntüsü olsa da asıl etkili unsurun Konyaspor defansındaki zaafların etkili olduğudur.

 

 

Sağ bek ve lider stoper eksikliği, kaleci Slovik'in sezona çok etkisiz başlaması, N'dao'nun ne sağ açık ne sağ bek olmayı becerememesi dikkat çeken noktalardı.

 

 

İki haftadır yenen dört gol rakibin üretme sinden ziyade Konyaspor'un ikramı niteliğinde olması, kornerden uzakşaştırılan topların dönüp gol olması acil düzeltilmesi gereken hatalar olarak gözüküyor.

 

 

Daha istekli, daha mücadeleci oyun gelecek haftalara Konyaspor için daha iyi düşüncelerle bakmamızı sağlayacak etken olarak gözüküyor.

 

 

Selam ve dua ile...


Yazarın Diğer Yazıları