ORTA-DOĞU’DA KARTLAR YENİDEN DAĞITILIYOR.
Honda Civic Yenilendi
ŞİİR MEKTEBİ
ARAP EDEBİYATÇILARININ TÜRKİYE VE TÜRKLERE BAKIŞI 2
MERHAMET ETMEYEN KİMSEYE MERHAMET OLUNMAZ
YÜZYILIN SOYKIRIMI SONRASI BARIŞ
Kutup Yıldızı
Yıldız mı, Ay mı, Kara Delik misiniz?
Değerli Galibiyet
Ruhun şad olsun ağabey
Konya için tehlike çanları çalıyor
Eğitim de denetim de şart
FACİALAR KADER DEĞİL
Futbol hatalar oyunu derken bunu kastetmemiştik
AVRUPA’NIN KARANLIK TARİHİ
ALMANYA’DA TÜRK OLMAK -3-
TRAFİK SİGORTASINA YETKİ BELGESİ ESNAF ÇÖZÜMÜ
DOĞAL ŞİFA KAYNAĞI: YEŞİL ÇAY
SULTAN VAHDETTİN’İN MEZARI TÜRKİYE’YE GETİRİLSİN
Kavganın asıl nedeni ne? Rusya neden Ukrayna'nın topraklarını işgal etmeye çalışıyor? NATO savaşa müdahil olur mu? Bu mesele Türkiye'yi ne kadar etkiler? Bütün dünyanın cevabını öğrenmeye çalıştığı sorular bunlar.
Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhanks bölgelerinin bağımsızlığını tanıma kararı, çıkabilecek muhtemel bir savaşın ayak sesleri olarak değerlendiriliyor. Her iki bölgede yoğun bir Rus nüfusu bulunuyor. Rusya bunu kullanarak bölgede bir oldubitti gerçekleştirmeye çalışıyor. Böyle bir hareket Rusya için yeni değil. Aynı şekilde 2014 yılında Kırım üzerinde hak iddia etmiş ve yarımadayı illegal bir şekilde elde etmişti. Şimdi Kırım'a hiç de uzak olmayan bir noktada aynı şeyi yapmaya çalışıyor. Rusya bu son hamlesi ile bölge için stratejik öneme sahip olan Azak Denizi'ni bir iç göl haline getirecek.
Rusya'nın dünya üzerindeki konumunu güçlendirmeye yönelik hedefleri batıyı korkutuyor. Ancak ABD farklı bir senaryo için ortam hazırlamaya çalışıyor. Rusya'yı batıda kuşatmaya çalışan Amerika, Türkiye ile mevcut problemleri nedeni ile kendine yeni müttefikler aramaya başlamıştı. Yunanistan'da açtığı yeni üsler fiziki uzaklık nedeni ile yeterli görülmeyince Ukrayna'ya sarıldı. ABD'nin hedefinde Ukrayna'yı NATO'ya almak var. ABD ve NATO'nun bu meselede Rusya ile savaşma ihtimali zayıf. Böyle bir savaş 3'üncü Dünya Savaşı anlamına gelecek. Ama bu hadiseden sonra Rusya ve ABD'nin etki alanı değişecek. ABD Ukrayna dostluğu ile artık Rusya'nın burnunun dibinde olacak. Büyük ihtimalle sürecin sonunda Ukrayna NATO'ya üye olacak. Rusya ise eski İmparatorluk topraklarından bir kısmını daha elde etmenin mutluluğunu yaşayacak. Rusya'nın bir diğer kazancı ise savaş çığırtkanlığı ile artan enerji fiyatları. Bu sayede gelirleri artacak olan Rusya, ABD'nin uygulayacağı ambargoları buradan karşılamayı hedefliyor. ABD'nin de Rusya'nın da kendilerine göre hesapları var. Olan mazlumlara olacak. Halk tabiri ile ‘atlar tepişecek, ezilen çimenler olacak'.
Meselenin Türkiye etkisi ise bizi ilgilendiriyor. Türkiye başından buyana dengeli bir politika izliyor. Her iki komşu devlet ile de sorun yaşamak istemiyor. Ancak, sorunun çatışmalara veya savaşa dönüşecek olması bizi olumsuz yönde etkileyecek. Bu yıl patlama beklediğimiz turizm gelirlerinde tahmin ettiğimiz rakamlara ulaşamayabiliriz.
AKLIMIZDA DELİ SORULAR!
HELE KAPTAN BİR ÇIKSIN SAHAYA
BAŞKAN KILIÇDAROĞLU!
MASANIN KAZANANI - KAYBEDENİ
AYNI HİZADA DEĞİLİZ!
BAŞKA DEPREMLER YAŞIYORUZ!
HEPİMİZ İMTİHAN EDİLDİK
DOKUNACAKLAR!
NATO’YA ALMAYALIM
HDP YEDEK LASTİKLERİ