Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
KUR’AN VE İNSAN
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Karantina sürecinden normalleşme sürecine adım adım geçilen şu günlerde yaz sıcaklarının da gelmesiyle bedeninize daha dikkatli bakmanız gerekiyor. Unutmayın ki bedeninize kendinizden başka hiç kimse gereken dikkati gösteremez. Siz bedeninizi dinlediğiniz takdirde bedeniniz size ihtiyacı olanı her zaman söyleyecektir. Ben de bu haftaki yazımda sizlere yaz aylarında nasıl beslenerek bedeninizi nasıl dinlemeniz gerektiği hakkında bilgilendirmelerde bulunacağım.
Artan hava sıcaklıkları vücudumuzda terlemeye sebep olarak vücudumuzdaki sıvı/su kaybını arttırır. Vücudumuzdaki dengeyi sağlayabilmek adına bu sıvı/su kaybını yerine koymak gerekmektedir. Bu kayıplarla tansiyonda dengesizlik, halsizlik, yorgunluk ve baş ağrısı görülebilir. Su kaybını yerine koyabilmek için su tüketiminize önem vermelisiniz. Su tüketiminizin yeterli olup olmadığına idrar renginize bakarak anlayabilirsiniz. İdrar renginizin koyu olması yeterli su tüketiminizin olmadığının göstergesidir. Sıvı tüketiminiz için gazlı içecekler yerine ayran, maden suyu gibi içecekler tercih edebilirsiniz.
Yaz aylarında tercihlerinizi daha çok sebze/meyveden yana kullanmalısınız. Günümüzde her çeşit sebze/meyveye her dönem ulaşabilme imkânı olsa bile mevsiminde sebze/meyve tüketimi her zaman daha sağlıklıdır. Erik, kiraz, karpuz, kavun, şeftali, kayısı gibi meyvelerden ve domates, salatalık, taze fasulye, bezelye, kabak, patlıcan gibi sebzelerden faydalanabilirsiniz. Çok yağlı, kremalı, hamur işi, şerbetli tatlılar ve kızarmış yiyecekler sağlığınız açısından risk taşır. Bu tarz yiyecekler sindirim sisteminizi zorlar ve size rahatsızlık verir. Üstelik bu yiyecekler daha çabuk bozulur ve besin zehirlenmelerini ortaya çıkartabilir. Bununla beraber hijyen kurallarına dikkat edilmeden hazırlanan, pişirilen ve servis edilen yiyecekler de besin zehirlenmesine yol açabilir. Özellikle et, tavuk, balık, süt ve süt ürünleri, yumurta gibi protein içeriği yüksek besinlerde bakteriyel bozulmalar daha fazla görülebilir. Size fayda sağlayabilecek besinler zararlı hale gelebilir. Besinleri uygun koşullarda, hijyen kurallarına dikkat ederek saklamalısınız. Merak ettiğiniz soru ve arzu ettiğiniz konular için firdevssak92@gmail.com mail adresimden iletişime geçebiliriz. Sağlıkla kalın.
8 SORUDA ELİMİNASYON DİYETİ
YO-YO DİYETLERİ
GÜN BOYU DİNÇ KALMANIN 4 YOLU
BUĞDAY ALERJİSİ
10 MADDEDE BESLENME EFSANELERİ
SAĞLIK İÇİN HAREKET
BAĞIRSAKLAR ve STRES
ŞEKER ALKOLLERİ
EGZERSİZ ve BESLENME
METABOLİZMA