Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
KUR’AN VE İNSAN
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Mide bulantısı, kusmanın da eşlik ettiği bir belirtidir. Yani vücut bir sorun ile karşılaştığı zaman mide bulantısı vasıtasıyla haber verir. Elbette sadece muhtemel bir sorunu haber vermek için değil de bazen gebelik ile beraber de kendini gösterebilir. Bunun için bulantı varlığında yapılması gereken ilk şey, bulantının altında yatan sebebi bulabilmek adına bir hekime danışmak olmalıdır. Eğer ciddi bir komplikasyon veya gebelik yoksa hekimin verdiği medikal tedavinin yanı sıra vereceğim beslenme önerileri de biraz olsun rahatlamanızı sağlayacaktır.
1)Bulantı, boş mideyi sevmez. Midenin boş olması bulantıyı artırır fakat bu, midenin dolu olması anlamına da gelmemelidir. Bu noktada bulantıyı geçirmek için rastgele atıştırma yapmak yerine tuzlu ve kuru gıdalara başvurulmalıdır. Yani tuzlu kraker veya ekmek, bulantıyı bir nebze giderebilmek için güzel bir alternatif olabilir.
2)Aç karna sıvı tüketimi bulantıyı daha da artırabilir. Yemekten en az yarım saat sonra sıvı tüketimi bulantının verdiği rahatsızlığı azaltabilir.
3)Koku, bulantının esas tetikleyicisi olabilir. Bu sebeple kötü veya yoğun kokunun olduğu ortamda yemek yemekten kaçınılmalıdır. Ayrıca ağır kokan yemekler de tercih edilmemelidir.
4)Mide yeterince hassasken kızarmış, yağlı ve baharatlı yiyecekler tercih etmek midenin hassasiyetini artıracaktır. Ayrıca bu yiyecekler geç sindirileceği için bulantının verdiği rahatsızlığa ek olarak şişkinliğe de sebep olacaktır. Bu sebeple bu yiyeceklerin yerine daha hafif yiyecekler tercih edilmelidir.
5)Büyük ve tek bir öğün yapmaktan kaçınılmalıdır. Öğünlerin küçük ve sık olması bulantı varlığında tercih edilecek yol olmalıdır. Tabii bu küçük öğünlerin protein içeriğinin yüksek olmasına da özen gösterilmelidir.
6)Zencefil, bulantının baş düşmanı sayılabilir. Zencefilin çok az tüketimi bile bulantının verdiği rahatsızlığı giderebilir. Fakat zencefil tüketimine dikkat edilmelidir. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullanan kişiler zencefil tüketmemelidir.
8 SORUDA ELİMİNASYON DİYETİ
YO-YO DİYETLERİ
GÜN BOYU DİNÇ KALMANIN 4 YOLU
BUĞDAY ALERJİSİ
10 MADDEDE BESLENME EFSANELERİ
SAĞLIK İÇİN HAREKET
BAĞIRSAKLAR ve STRES
ŞEKER ALKOLLERİ
EGZERSİZ ve BESLENME
METABOLİZMA