E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kaşarlı Kabak Graten Yemek Tarifi

31 Mart 2024 Pazar 00:27

Sebze severlerin vazgeçilmez yemekleri arasında yer alan kaşarlı kabak graten sofralarınızda sevdikleriniz ile lezzetli bir şekilde sohbet etmenizi sağlayan yemek seçenekleri arasında yer alır. Kabağın eşsiz tadını daha eşsiz kılan bu yemek tarifini uygulayarak birçok misafirinizi evinizde lezzetli bir şekilde ağırlayabilirsiniz. Malzemeleri oldukça az olduğu için rahatlıkla hazırlanabilmesi mümkün olur. Birçok bütçeye uygun olan bu yemeği malzemelerini kullanarak hızlı bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kaşarlı Kabak Graten İçin Kullanılan Malzemeler

Kaşarlı kabak graten yemeği hem kaşar hem de kabak sevenlerin severek tüketebileceği yemek çeşitleri arasında yer alır. Kaşarlı kabak graten hazırlamak için kullanılması gereken malzemeler arasında ise:

  • 4-5 adet kabak
  • 1 demet dereotu
  • Rendelenmiş bir su bardağı kaşar peyniri
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5  su bardağını dolduracak şekilde süt
  • 1 çay kaşığı karabiber ve tuz

Gibi malzemeler bulunur. Bu malzemeleri temin ettikten sonra sorunsuz bir şekilde kaşarlı kabak graten yemeğini hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Kaşarlı Kabak Graten Hazırlanışı

Kaşarlı kabak graten yemeği için ölçülü bir şekilde malzemeler hazırlandıktan sonra ilk olarak kabakların yıkanması gerekir. Kabakları yıkandıktan sonra halka halka doğrayın. Halka halka doğranan kabakları borcam içine dizmeden önce borcamın içine zeytinyağı dökmeniz gerekir. Zeytinyağını döktükten sonra kat kat kabakları üst üste dizin. Kabakları dizdikten sonra her kat arasına zeytinyağı sürülmesi gerekir.

Kabaklar bitene kadar bu işlemi devam edin. Kabakları dizlerken aynı zamanda önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırına kabaklarınızı yerleştirmeye başlayın. Kabakları fırına yerleştirdikten sonra yaklaşık 25 dakika kadar pişirmeniz gerekir. Kabaklar pişerken kabağın üzerine dökmek için beşamel sosunu hazırlamaya başlayabilirsiniz. Sosu hazırlamak için ise 2 kaşık tereyağını tava içerisinde eritin. Eriyen tereyağının içerisine 2 kaşık un ve 2 su bardağı süt ekleyin. Sütü yavaş yavaş eklemeniz oldukça önemlidir. Fırından kabakları çıkardıktan sonra hazırlamış olduğunuz sosu gezdirin. Sosu gezdirdikten sonra dereotunu her yerine eşit bir şekilde bölüştürün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 15 dakika kadar pişirip ilk sıcağı çıkınca servis edebilirsiniz.

DİĞER HABERLER