E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Kocaeli’nin bir köyüydü! İlçe oldu Yalova’ya bağlandı

20 Mayıs 2024 Pazartesi 16:12

Türkiye'de 1957'de 67 il bulunurken, 32 yıl boyunca il sayısında herhangi bir değişiklik yaşanmadı. Ancak 1989'dan sonra 14 bölge daha il statüsü kazandı. Bu süreçte Yalova da İstanbul'dan ayrılarak Türkiye'nin 77. ili oldu. 

Yakınındaki illerden ilçe ve mahalle bağlandı

Yalova'nın il olmasının ardından, 6 ilçe, 14 belediye ve 51 mahalleye ev sahipliği yaptı. Ayrıca, ilçeler ve mahalleler, yakınındaki diğer illerden Yalova'ya bağlandı.

Kocaeli'den Yalova'ya bağlandı

Yalova'nın ilçeleri arasında tarihî olarak öne çıkan Altınova ilçesi bulunmaktadır. Kocaeli'nden ayrılarak Yalova'ya bağlanan Altınova, zamanında köy statüsündeyken ilçelik hakkı kazandı. 1930 yılında Kocaeli'nin Karamürsel İlçesine bağlı bir köy konumunda olan Altınova, yaşanan nüfus artışı ile belde statüsü kazandı. 6 Haziran 1995 tarih ve 550 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de İlçe statüsü kazanarak Yalova İli'ne bağlandı.

İlçe üretim ve ekonomik potansiyele sahip

1995 yılında ilçe statüsüne kavuşan Altınova ilçesi, özellikle meyvecilik ve seracılıkla tanınmaktadır. Ülkemizde üretilen dış mekân ve süs bitkilerinin büyük bir kısmı bu bölgede yetiştiriliyor.

Elma, şeftali, armut, ayva, kiraz, vişne, kivi ve çilek gibi birçok meyve türü ile sebze üretimi de bölgede yaygındır.

Altınova'nın ilçe olmasıyla birlikte, Yalova'nın tarımsal üretim ve ekonomik potansiyelinde önemli bir artış yaşandı.

DİĞER HABERLER