Konya ilk sırada yerini aldı! En çok havuç üreten ilçeleri ise belli oldu

 Konya ilk sırada yerini aldı! En çok havuç üreten ilçeleri ise belli oldu
Konya, Türkiye’deki havucun yüzde 67,2 ’sini üreterek ilk sırada yerini aldı.

Türkiye'nin tahıl ambarı Konya Ovası birçok ürün yetiştiriciliğinde ilk sırada yerini alıyor.

Konya, tarımsal arazi büyüklüğü ve üretim kapasitesiyle Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Konya, özellikle havuç üretiminde de dikkat çekiyor.

Havuç üretim alanında ilk sırada

2023 yılı TÜİK verilerine göre Konya, Türkiye'de hem üretim alanında hem de ekim alanında ilk sırada yerini aldı. Türkiye'de ekili havuç arazisinin yüzde 56,8'i Konya'da yer alıyor. Türkiye'de toplam 136 bin 627 bin dekar havuç üretim alanı bulunurken, Konya 77 bin 660 dekar alanla ilk sırada yerini aldı.

Havuç üretiminin yarısından fazlası Konya'da üretiliyor

Türkiye'deki toplam 777 bin 908 ton havuç üretiminin 522 bin 410 tonunu Konya tek başına karşılıyor. Böylelikle Türkiye'deki havucun yüzde 67,2 'si Konya'da üretiliyor.

En İlçelerde havuç üretim miktarı belli oldu

Konya'da sadece 6 ilçede havuç üretimi yapılıyor. En çok havuç üreten ilçeler ise belli oldu. 202 bin 500 tonla ilk sırada Çumra yer alırken arkasından 136 bin 950 ton ile Meram oldu. 3'üncü sırada 125 bin ton ile Karapınar, 4'üncü Sırada 48 bin ton ile Ereğli, 5'inci sırada 6 bin 960 ile Karatay ve 6'ncı sırada 3 bin ton ile Altınekin oldu.

(Mustafa İlker Şen)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER