Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teğmenlerin yemin törenine tepki: Siz kime kılıç çekiyorsunuz?

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan teğmenlerin yemin törenine tepki: Siz kime kılıç çekiyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Gazze’deki soykırıma dikkat çeken Erdoğan “İsrail Batı Şeria’dan sonra Ramallah’ı da işgal edecek. İslam ülkeleri uyanıp tehlikenin farkına varmalı. Durdurulamazlarsa Fırat ve Dicle’ye de göz koyacaklar“ ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde teğmenlerin remi olmayan yemin töreninde kılıç çekmesini sert bir şekilde eleştiren Erdoğan “Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Gerekli araştırmalar yapılıyor birkaç tane kendini bilmez temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde barınması mümkün değil“ dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21. İmam Hatipliler Kurultayı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Dostluğun hakim olduğu bu muazzam atmosferde birlikte olmanın  mutluluğunu yaşıyorum. İmam hatip davasının çilesinin taşımız nice isimsiz kahraman, canıyla malıyla ve ruhuyla kendisini bu davaya adayan öğretmenlerimiz var. 

Son 22 yıldır Türkiye'ye hizmet ediyor aziz milletimize hizmetkar olmanın gurur ve şerefini yaşıyoruz. her alanda ülkemize ilkleri yaşattık, kırılmaz denen rekorları kırdı. İç ve dış güvenlikte Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık. Türkiye'yi dünyanın ve bölgesinin parlayan yıldızı haline getirdik.

Son nefesime kadar üzerimde taşıyacağım bir rütbem, makamım var o da imam hatipli olmamdır. Bana ömrüm boyunca yaptığım tek bir şeyi söyle deseler cevabım açıktır, imam hatiplerin önündeki engeli kaldırmaktır, imam hatiplerin sayısını artırmaktır. 

Sen varsan bu millet mazlumların umut kaynağı olamaya devam edecek. biz imam hatipliler olarak en başta bunu yaşattık. Ayasofya'yı zincirlerinden bu imanla kurtardık. Fatih'in emanetine sahip çıktık.  Tüm İslam aleminin kalbindeki sızıyı dindirdik. 

En çok imanımıza ve inanç değerlerimize saldırıyorlar. Ezan yoksa cami yoksa kuran yoksa vatan yoktur, millet yoktur Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi bir vatan savunmasıdır. Bu topraklardan imanı alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. içerden ve dışardan iman kalemizi kuşatmaya çalışıyorlar. Dün topraklarımız nasıl işgal edemedilerse iman kalemizi kuşatamayacaklar. 

Her türlü yalanla, iftirayla özellikle imanımızı hedef alıyorlar. Bugün de iman kulemizi kuşatamayacaklar. Gençliğin ahlakı, imanı, aile kurumu dolayısıyla vatanımız bir saldırının altındadır. Masum gibi görünen o içerikler sinsi bir ur gibi milletimizin imanını hedef almaktadır.

"İMAN VE KUR'AN YOKSA VATAN YOKTUR"
Kahraman ordumuz kahramansız kalmasın diye varız. Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, ezanları, camiyi, Kur'an'ı çekip alırsanız geriye hiçbir şey kalmaz. Geride millet de kalmaz memleket de kalmaz. Bu topraklar 2 asırdır saldırı altında. En çok da inanç sistemimize saldırıyorlar. Ezan yoksa, iman yoksa vatan yoktur, millet yoktur, Türkiye yoktur. İmam hatip mücadelesi; bir vatan savunmasıdır, bir iman mücadelesidir, varlık-yokluk mücadelesidir. 

Her türlü yalanla, iftirayla özellikle imanımızı hedef alıyorlar. Bugün de iman kulemizi kuşatamayacaklar. Gençliğin ahlakı, imanı, aile kurumu dolayısıyla vatanımız bir saldırının altındadır. Masum gibi görünen o içerikler sinsi bir ur gibi milletimizin imanını hedef almaktadır.

Filistinliler daracık toprak parçalarına sıkıştırıldılar. Dün gencecik bir evladımızı Ayşenur Ezgi Eygi'yi alçakça katlettiler. İsrail Gazze'de durmayacak. Ramallah'ı da işgal ettikten sonra gözünü başka yerlere dikecek. Vatan topraklarımıza göz koyacaklar. Haritayla açık açık söylüyorlar. Biz onun için Hamas Müslümanlar için direniyor diyoruz. İsrail'in devlet terörünün karşısında durmak vatani, milli bir meseledir. İslam ülkeleri bir an önce uyanmalı ve iş birliğini artırmalıdır.

GAZZE'DE YAYILMACI SİYONİZM VAR
İsrail Batı Şeria'dan sonra Ramallah'ı da işgal edecek. İslam ülkeleri uyanıp tehlikenin farkına varmalı. Durdurulamazlarsa Fırat ve Dicle'ye de göz koyacaklar. 

TEĞMENLERİN RESMİ OLMAYAN YEMİNİ 
Geçen diploma töreninde kılıçlar çektiler, bu kılıçları kime çekiyorsun. Bununla ilgili araştırmalar yapılıyor. Birkaç tane kendini bilmez, bunlar da temizlenecek. Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil.

Bu oyuna nasıl gelindi. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Üniversiteyle görüşmemizi saptık. Bunların süratle temizlenmesi için adımlarımızı atıyoruz. Ordumuz üzerinden siyasi hesap görülmesine fırsat vermeyiz. Gerekli adımları mutlaka atarız ve atacağız.

Biz tarihin bir sahnesinde görev ve yetki aldık. Bu uzun soluklu bir yürüyüştür. Düz biz yokken bu dava vardı, yarın biz olmayacağız ama dava var olacak. Sizler davayı teslim alacaksınız."

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”