Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Konyalı sporcular büyük bir iz bıraktı!

 Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Konyalı sporcular büyük bir iz bıraktı!
Paralimpik tarihindeki en başarılı oyunlarını yaşayan Türkiye, Paris 2024’de 25 madalya kazandı ve diğer müsabakalar hala devam ediyor. Bu madalyalardan biri gümüş ve biri bronz olmak üzere iki tanesi Konyalı sporcular tarafından elde edildi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, bugünkü müsabakada Sibel Çam'ın kazanmış olduğu bronz madalya ile toplamda madalya sayısı 24'ten 25'e yükseldi.

Konyalı sporcudan bronz madalya

Meram Belediyesporlu milli para halter sporcusu Sibel Çam, Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda bronz madalya kazandı.

Porte de la Chapelle Arena'da düzenlenen halter müsabakalarında milli sporcu Sibel, 73 kiloda final müsabakasına çıktı.

İlk hakkında 120 kilo kaldıran milli sporcu, ikinci hakkında 122, üçüncü hakkında ise 124 kiloda başarılı olamasa da milli sporcu, kaldırdığı 120 kilo ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Para halterde milli sporcu Besra Duman olimpiyat ikincisi

Porte de la Chapelle Arena'da düzenlenen halter karşılaşmalarında gün Meram Belediyesporlu Besra Duman, 55 kilo kategorisinde finale yükseldi. İlk denemesinde 113 kiloyu kaldıran Duman, ikinci denemesinde 118 kiloda başarısız oldu.

Üçüncü hakkında ise 122 kiloyu kaldırmayı başaramayınca gümüş madalya ile yetindi.

Tokyo 2020'de bronz madalya kazanan Besra Duman, Paris 2024'te performansını geliştirerek gümüş madalya almayı başardı.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda Meram Belediyesporlu Besra Duman ve Sibel Çam hem ülkelerine hem de Konya'ya büyük gurur yaşattılar.

(Mustafa İlker Şen)

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER