Malatya Gaziantep Kahramanmaraş Adıyaman! Bu ilçe tam 4 il gezdi!

Mehmet Kemal Sayın
İnternet Editörü
 Malatya Gaziantep Kahramanmaraş Adıyaman! Bu ilçe tam 4 il gezdi!

Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini birbirine bağlayan bir kavşak konumunda Gölbaşı ilçesi ilginç tarihi ile dikkat çekiyor.

Ankara ile karıştırılıyor!

Mogan gölünü sınırlarında bulunduran Ankara'nın Gölbaşı ilçesini herkes biliyor ama Adıyaman'da da aynı ismi taşıyan bir ilçe var. Bölge ulaşımı için önemli bir kavşak olan Adıyaman Gölbaşı, Doğu Anadolu Bölgesi'ni Karadeniz ve Akdeniz'e bağlayan önemli bir güzergahta kuruludur.

Şehir şehir gezen ilçe!

Gölbaşı,1958 yılına kadar Besni ilçesine bağlı küçük bir köydü. Besni ilçesi ile birlikte 1933 yılına kadar Gaziantep`e, 1954 yılına kadar ise Malatya'ya bağlı kaldı. İlk kurulduğu yıllarda Pazarcık ilçesi aracılığı ile Kahramanmaraş'a da bağlanan Gölbaşı, 1958 yılında Adıyamanlı oldu. Bu tarihte Besni'den ayrılarak ilçe statüsü kazanan Gölbaşı Adıyaman'ın önemli ilçelerinden biri haline geldi.

Üç ile sınırı var!

Ulaşım hattında çok önemli bir kavşak olan Gölbaşı kuzeyinde Malatya, güneyinde Gaziantep ve batısında Kahramanmaraş ile komşu. Üç ayrı şehre sınırı olan Gölbaşı bölgeler arası ulaşımın yükünü çekiyor.

Afeti yaşadı!

11 şehirde yıkıma sebep olan 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde Adıyaman da büyük yara almıştı. Gölbaşı ilçesinde da büyük kayıplar verildi. Gölbaşı ilçesinin kurulu olduğu bölgenin zemini sağlam olmadığı için 4'te 3'ü imara kapandı. Deprem sonrası hafızalara kazınan "hasar görmeden yan yatan bina” da Gölbaşı ilçesindeydi.

(Mehmet Kemal Sayın)

 

  • #Malatya #Adıyaman #Kahramanmaraş #Gaziantep #Gölbaşı #ilçe haber #Malatya haber #Adıyaman haber

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”