Ülke genelinde etkili olan zirai don olayları, Konya'nın Selçuklu ilçesinde de tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Yaşanan don olayının ardından, Selçuklu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sahada tespit çalışmalarına başladı.
İlçe Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, teknik personelin mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi. Don olayının etkilediği tarım alanlarında zarar tespit ve değerlendirme çalışmaları titizlikle yürütülüyor.
Yetkililer, yaşanan bu zorlu süreçte üreticilerin her zaman yanında olduklarını vurgularken, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
Tespit Çalışmaları Devam Ediyor
Don olayının etkili olduğu bölgelerde ürün bazlı değerlendirme yapılırken, hasarın boyutu ve üreticiye etkisi konusunda detaylı raporlamaların sürdüğü bildirildi. Elde edilecek veriler doğrultusunda üreticilere gerekli bilgilendirme ve yönlendirmelerin yapılacağı öğrenildi.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”