Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
DEPREM ÜZERİNE
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Altın Bitcoin dâhil hiçbir rakip tanımıyor…
SÂBIGUN
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
İnsanların hataları en çok panikleme yapmaktan ortaya çıkar. Oysa anlık bile olsa birkaç saniyelik düşünme payı birçok badireden kıl payı kurtarabilir. Hele danışılmadan yapılan işler, zincirleme kaza gibidir. Hayatımız bazı olayları tecrübe etmemiz için çok kısa…
Üzülmeden önce, üzülmeye değer mi diye düşünmek her zaman iyidir. Yoksa neden kendimizi üzelim de bizi bunalımdan bunalıma götürecek yolları önümüze açalım, neden? Belki de şimdi üzüldüklerimize bir zaman sonra gülebiliriz de…
Pişmanlık dolu duygularla geçmişe dönüp baktığımızda, kendimize kızacağız üzüntülerimiz için...
Belki de birçok üzüntümüz, üzüntü sebebi olacak. "Niçin dert ettik?" diye dertleneceğiz. Hepsi de bir vehim, düşüncesiz kuruntu…
Endişelendiğimiz konular, belki de neşelendiğimiz hususlara dönüşecek. Bütün bunları bilmiyoruz.
Ancak kesin bildiğimiz bir şey var ki, o da bilgimizin pek az oluşu, görüşümüzün kısa, sezgilerimizin yanılgılarla dolu bulunuşu... Onun için “danışan dağı aşar” derler ya…
Ama her şeyi bilen biri var. Ve o buyuruyor ki: "Dert sandığınız derman, derman sandığınız da dert olabilir." Çirkin bulup yüzünüzü ekşittiklerinizden güzellikler, güzel sanıp yapıştıklarınızdan da tiksindirici sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Öyle ise hayır ve şer hükmünü siz vermeyin. Daha iyi bilenin hükmüne razı olun. Zira şer gördüklerinizden hayır, hayır sandıklarınızdan da şerler çıkabilir... Gerçek böyleyse, var mı hemen üzülmeye gerek? Bakın bakalım altından ne çıkacak?
Evet, bekleyin, sabredin bakalım, panik yok! Mevla’m neler gösterecek? Atalarımız, "Son gülen iyi güler" dememişler mi? Doğrusu da budur. Önemli olan sondur, neticedir. O halde üzülmeden önce düşünmeniz gereken nedir? Yani mutlu olmak için başarıya giden yol demek istiyorum:
Bir kere başarı, başarıya inanmakla başlar. Başarıda, istek, kararlılık ve sabır çok önemlidir. Her çalışma, kararlılıkla sürdürülüp, sabırla bitirilebilir. Ayrıca planlı çalışma en önemli unsurdur. Planlı çalışırsanız mutlaka başarıyı yakalarsınız.
Hemen pes edip, başladığınız işi yarıda bırakmayın. Yenilginin sebeplerinden en büyüğü, sabırsızlıktan dolayı işi tamamlayamamaktır. Çok çalışmalısınız. Gelecek, oturanın, boş duranın değildir.
Hem can sıkıntısının ilâcıdır, çalışmak... Boş zaman, can sıkmaz mı? Büyük adamların büyük idealleri, küçük adamların ise, küçük istekleri vardır. O zaman emekli olduk diye bir köşeye çekileceğimiz anlamına gelmemeli…
Unutmayalım ki, yenilgiden korkan, başarıyı uzaklardan seyretmek zorunda kalır. Kusursuzluğu değil, başarıyı hedefleyin. Bazen başkasını örnek almakta iyidir. Ancak aynısı değil, kendiniz gibi olmaya çalışmak şartıyla…
Uykuya, yemeğe, oyuna asla esir olmayın...
Selam ve dua ile…
GÖRÜNÜŞE ALDANMA!
ÖZGÜRLÜK TEMEL İHTİYAÇTIR!
KURTLAR SOFRASI -2
KURTLAR SOFRASI -1
ADI SİGARA!
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -3
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -2
AYA, AYAK BASMAK!
SİHİRLİ DÜNYA SİNEMA!
BAŞKA DİNLERDEN KARIŞMIŞ İNANÇLAR -3