Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
DEPREM ÜZERİNE
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Altın Bitcoin dâhil hiçbir rakip tanımıyor…
SÂBIGUN
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Hani: “Doğruyu aç görmedim ben, eğriyi tok, eğri yay elde kalır, menzili alır doğru ok” diye bir söz vardır. Kimselere karşı yanlış yapmayanlar ve hak-hukuku gözeten insanlar için söylenmiştir. Yapılan işe veya satışa hile karıştırılsa, bunun fark edilmesi eve kadardır.
İnanmayanların sergiledikleri cesaret örneklerinde, maneviyatın yerini doğruluktan uzak yalnızca çıkarlar ve dünyevi hırslar almaktadır. Bu insanlar doğruluk kavramını yanlış alanlarda uygulamaya geçirirler. Asıl cesaret göstermeleri gereken konularda ise geride kalabilirler.
Söz konusu kişi vicdanının sesini dinleyip en sıkıntılı anında bile hakkı savunma cesaretini gösterir. Bir kötülükle karşılaştığı zaman ayette emredildiği gibi iyilikle karşılık vermek için çalışır. Ama etrafındaki kişiler onun bu davranışını yadırgasa da o en güzel ahlakın gereği olan doğruluğu seçer.
Adalet ise doğrulukla eş anlamlıdır. İnsanların huzuru da öyledir. Birilerinin doğruluğuna inanarak ve güvenerek bir iş yapıyorsunuz, kesinlikle bu işte bir yanlış olmaz diye biliyorsunuz. Böyle bir durumdaki kusuru, yanlışı ve hileyi anladığınızda tüm duygularınız ve inançlarınız o kişi veya kuruma karşı yıkılıveriyor. Onun için “inanılmak, sevilmekten yeğdir” denilmiştir.
Doğruluktan ayrılmayan kimse, murat ve meramına mutlaka erişir!.. Kendini doğrultmayanlar ise bir başkasının doğruluğunu bekleyemez. Çünkü baca eğri de olsa dumanı her zaman doğru çıkar.
Özünde, sözünde doğru olanların alnı açık, her daim yüzü ak olur. Zira doğruluk, hak kapısıdır.
Dünyada her insanın başta gelen görevlerinden biri de, doğruyu söylemek ve doğru olanı yapmaktır. Baba evladını, öğretmen öğrencisini, devlet vatandaşını bu minval üzere yetiştirirse, kimsenin başı ağrımaz. Bizde maalesef yıllar yılı bunun aksi yapılmış ve hâlâ da yapılmaktadır.
Bugün TV'de, radyoda ve diğer yayın ve basın organlarında işlenilen tema şudur: Yalan söylemek, aldatmak, atlatmak, yemin etmek, dolandırmak... Zekâ oyunları zekâ işaretleri olarak tanıtılıyor. Artık, iyi adam yok saf adam var; kötü adam yok açıkgöz adam var. Anlayış budur, maalesef. Bu kafa yapısı ile berhudar olmak mümkün müdür?
Sen yine de kovulmayı göze al. Neden mi? Çünkü doğru söz ve helal lokma, anahtarın dişleri gibidir. Gerçek yolunda yürümeyenler, daima yarı yolda kalırlar. Doğruluk, en büyük kuvvettir. Hileyi her zaman yener. Doğruluk, sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. Doğru her daim yüce, yalan her daim cücedir. Doğru gidenin başı, duvara çarpmaz. Sen doğru ol, eğri belâsını bulur.
Hâsılı, bizim inanç sistemimizde doğruluk esas olmalıdır. Doğru söyleyen dokuz köyden kovulmak bir yana başlara taç yapılır. Bizim inanç sistemimizde yalanın, dolanın, hilekârlığın yeri yoktur, inanç sistemimize gönlünü veren herkes iyinin, güzelin, doğrunun hak olanın talibidir.
Selam ve dua ile…
GÖRÜNÜŞE ALDANMA!
ÖZGÜRLÜK TEMEL İHTİYAÇTIR!
KURTLAR SOFRASI -2
KURTLAR SOFRASI -1
ADI SİGARA!
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -3
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -2
AYA, AYAK BASMAK!
SİHİRLİ DÜNYA SİNEMA!
BAŞKA DİNLERDEN KARIŞMIŞ İNANÇLAR -3