Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
DEPREM ÜZERİNE
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Altın Bitcoin dâhil hiçbir rakip tanımıyor…
SÂBIGUN
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Bir şeyin gerçek değeri, ancak ona çok gereksinme duyulduğu zaman iyi anlaşılır. Aba, kalın kumaştan ya da keçeden yapılmış, paltoya benzer bir giysidir. Su geçirmez. Yağmurlu havalarda inşanı korur. Bunun gibi, bazı şeylerin değeri de, insanın zor durumlarda kaldığı zamanlarda belli olur.
Kıymeti hatırlanan değerlerin önemini hatırladığımızda, buna sahip olduğumuz için minnet ve şükranla karşılarız. İyi ki böyle bir şeye sahibiz diye şükrederiz. Özellikle sevdiğimiz bir değeri kaybettiğimizde, onların kıymeti daha da belirginleşir.
Örneğin bir babanın veya annenin ölümü, evlat için kaybedilmiş en büyük değerdir. Onların kaybı, çok açık bir şekilde kıymetini ortaya koyar. Fakat büyüklerin sağlığında kıymetini bilmeyenler için iş işten geçmiş olur.
Hani bu yüzden demiş atalar: “Abanın kadri yağmurda bilinir” diye… Siz, siz olun elinizdeki değerlerin kadrini çok iyi bilin ve üzmeyin! Ola ki onları kaybedince hayıflanırsınız. Yok, onların hataları varsa “Aba vakti aba, yaba vakti yaba” misali yumuşak bir lisanla halledebilirsiniz.
Her şey zamanında yapılmalı, yaşamımız bir düzene bağlı olmalıdır. Eğitimini tamamlamadan hayata atılan bir insan yaşamında sıkıntılar yaşar. Oysaki eğitimini tamamladıktan sonra iş yaşamına başlayan insan, daha kolay iş bularak, gayreti ve becerisiyle en üst konuma gelebilir.
Vakit insanın sermayesidir ve verimli bir toprak gibidir. Ne kadar İyi işlenirse o kadar ürün beklenir. Vaktin faydasız boşa geçmesi en büyük musibet olduğuna göre, zamanın içinde nefes alınan her ânı iyi değerlendirmelidir. Çünkü başarının anahtarı önce doğru olan şeyleri yapmaktadır. Yani vakti gelmiş olan işleri yapmalıdır.
Zamansız eylem, yanlış, düşük öncelikli veya gereksiz işler üzerinde çalışarak zamanı kullanmak zaman israfı olur. Bir kişinin zamanı iyi korumaya ve dikkatlice sarfa mecbur olduğu ana kaynaklardan biridir. Eskimeyen bir deyim vardır “ Vakit nakittir” diye...
Pek çok kere saatlerin, günlerin ve haftaların hemen bitiverdiğini, buna rağmen beklenenleri yerine getirilmediği yaşanılan gerçeklerdir. Vaktini gözeten, emeline nail olur. Vakit insana her şeyi öğretir. Kişi, kendisine gerek olan şeyleri vaktinden önce ve ucuz olduğu zaman satın almalıdır: Yazın aba, kışın yaba satın almak gibi.
Selam ve dua ile…
GÖRÜNÜŞE ALDANMA!
ÖZGÜRLÜK TEMEL İHTİYAÇTIR!
KURTLAR SOFRASI -2
KURTLAR SOFRASI -1
ADI SİGARA!
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -3
ARKASI YARINLARDA BIRAKTIK DÜNÜ -2
AYA, AYAK BASMAK!
SİHİRLİ DÜNYA SİNEMA!
BAŞKA DİNLERDEN KARIŞMIŞ İNANÇLAR -3