Maalesef oyun namına Konyaspor’u sahada gene göremedik…

 

Konyaspor da kan kaybı devam ediyor. Kurulan iyi kadroya rağmen sahada futbol namına bir şey görememek taraftar arsında da huzursuzluğa sebep oluyor. Milli araya girilirken Konyaspor'un kötü oyunu maalesef olumsuz bir havanın oluşmasına sebep oluyor.

İlk dört hafta itibari ile Konyaspor dört puanda kalarak maç başı bir puan ortalaması tutturmuş durumda. İlk hafta alınan galibiyet neredeyse takıma hiç takviye yapmayan Kasımpaşa'ya karşı, bu hafta alınan beraberlik ise transfer yasağı olan Kayserispor'a karşı…

Sezon başında transfer tahtasını açmak için büyük çaba gösteren yönetime ve dört gözle maçları bekleyen taraftara ilk dört hafta itibari ile büyük hayal kırıklığı yaşatan bir takım var.

Maçın başından sonuna kadar Konyaspor art arda Konyaspor belki beş pas yapamadı. Futbolun temel mantığı basit olan oynama yöntemine karşı Konyasporlu oyuncular uzun zor paslar deneyerek etkili olmaya çalıştı ama haliyle sürekli top kaybı ile pozisyonlar sonuçlandı. Defans oyuncularının sürekli uzun oynamasında ki bir diğer sebepte orta saha oyuncularının sorumluluktan kaçıp topu defanstan çıkarmaya yardım etmemesiydi. Özellikle ilk 45 dakika Konyaspor merkezi hiç çalışmadı. Taktiksel olarak uzun toplar sonucunda düşen topları almak için merkez oyuncuları ile ikinci ve üçüncü bölgede kalabalık olmaya çalıştıysa Konyaspor bunda da başarılı olamadı.

İkinci yarının başında kısa paslar ile küçük üçgenler kurarak birkaç pozisyona giren Konyaspor bu seferde fiziksel olarak düşünce saha da gene varlık gösteremedi. Maçın sonlarında ise duran toptan pozisyona giren yeşil beyazlı ekip akan oyunda bir maçta daha pozisyona giremeden maçın sonunu getirdi.

Maç içerisinde bir ara Uğurcan'a ıslıklar yükseldi, Ali Çamdalı istifa tezahüratları yapıldı. İlk dört haftada Konyaspor taraftarının maç içerisinde böyle bir tepki göstermesi son derece yanlıştı. Özellikle Uğurcan'a yapılan tamamen basiretsizlik ile açıklanabilecek bir durumdu.

Ali Çamdalı konusunda da benim fikrim geçen sene bu takımın kapısından girdiği günden beri değişmedi. Sportif direktör olduğu günden beri en büyük amacı Konyaspor teknik direktörü olmaktı ve bunu başardı. Ligde şans eseri takımı tuttu ve yeni yıl için de sözleşmeyi kapmış oldu. Burada bir parantezde yönetime açmak istiyorum. Son derece yanlış bir karar vererek Ali Çamdalı ile teknik direktörlük anlaşması imzalayarak en önemli noktada çok büyük bir hata yapmış oldular. Kısacası ben Ali Çamdalı'dan herhangi bir başarı beklemiyorum ve takımın başında kaldığı her anı Konyaspor aleyhine görüyorum. Bazı kararlar cesaret ister bakalım bu cesaret örneğini görebilecek miyiz ?


Yazarın Diğer Yazıları