Konyaspor için sahasında kaybettiği önemli 2 puan…

Konyaspor sahasında önemli eksiklerle Konya'ya gelen Sivasspor ile golsüz berabere kaldı. İkinci yarıda ise Ali Şaşal Vural'a takılan Konyaspor sahasında önemli 2 puan kaybetti.

Ligde geride kalan 5 haftaya oranla daha ne yapmak istediğini bilen bir Konyaspor sahadaydı. Özellikle uzun zaman sonra bu kadar seri ve isabetli pas yapan, savunmadan uzun oynayarak değil de daha kontrollü ve paslaşarak isabetli çıkan yeşil beyazlı ekip geride kalan 5 haftaya oranla daha iyi bir takım görüntüsü verdi. Orta alan oyuncularının stoperlerin arasına girerek top çıkarmaya çalışması, kısa paslar ile küçük üçgenler kurarak rakip takımda boşluk araması Konyaspor için en göze batan değişim ve gelişimlerdi. Ama ama ama Konyaspor ilk yarı özellikle başta olmak üzere yine üretkenlikten çok uzaktı. Hocanın ileride hala nasıl oynayacağını bulamaması hala çok büyük dezavantaj Konyaspor için.

İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri ile başlayan Konyaspor özellikle Oğulcan'ın oyuna girmesiyle orta alanda daha hareketli göründü. Bu hareketlilik takıma ivme kazandırdı ama bu seferde birkaç pozisyonda kötü bitiricilik ya da Ali Şaşal Vural'ın kurtarışları Konyaspor'un skor üstünlüğünü alamamasını sağladı. 6 hafta sonunda 8 puana yükselen Konyaspor için işler hala istenildiği seviyede gitmiyor.

Sezon başından bu zamana kadar geçen sürede bence yönetim üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Artık kulübenin oyuna etki etmesini bekliyoruz. Gelen transferler ve sunulan imkanlar ile artık Konyaspor için yukarıya doğru bir ivme beklentisi içerisindeyiz. Konyaspor elindeki mevcut kadrosunun hala çok altında bir performans sergiliyor. Fikstürünün de iyi olduğunu düşünürsek Konyaspor şuan daha fazla puan toplaması ilerleyen haftalar için daha rahat olmasını bazı maçlara daha rahat çıkmasını sağlayacaktı.

Konyaspor artık zorlu bir fikstüre başlıyor. Bu zamanda kadar beklentilerin altında kalan teknik ekip bu süreçte nasıl bir performans sergileyecek hep beraber göreceğiz. Umarım ben çok yanılırım. Konyaspor adına her şeyin iyi olması temennisiyle…


Yazarın Diğer Yazıları