Küresel ekonomi durgunlukla yüksek enflasyon arsında bir bilinmezliğe sürükleniyor
KUR’AN VE İNSAN
PAMUK
Galibiyete Ciddiyetsizlik Yakışmadı
Ya 3 T’li (Tespit-Tenkit-Teklif) Konuşun, Ya da Ebediyen Susun!
Hüyük’te Turizm Bayramı
Aynı Depremi Bin Kere Yaşamak
İNSANA YATIRIM YAPMAK
NAMAZIM, HER TÜRLÜ İBADETİM, HAYATIM VE ÖLÜMÜM ALLAH İÇİNDİR
TÜRKİ CUMHURİYETLERİN JEOPOLİTİK KÖRLÜĞÜ
Dilli şeytan
REZİLLİK DİZ BOYU
Mart Ayı Satış Rakamları Açıklandı!
İRAN – ABD İLİŞKİLERİ
Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Önerileri
ÇUMRA KARKIN’DA TANDIR EKMEĞİNİN SICAK YOLCULUĞU
KIZILDERELİ KATLİAMI
Acı nedir bilir misiniz?
Daha önce birkaç kez bu köşede Konya’nın Taşucu’na demiryolu ile bağlanmasının öneminden bahsetmiştik.
Hızlı Tren ve Mavi Tünel’den sonra sıra LİMANA gelmiştir. LİMAN Konya’nın ve Türkiye’nin önceliğidir.
Liman neden önemli ve zaruridir, tekrar etmekte yarar görüyorum
Öncelikle Konya’nın Taşucu’na bağlanması bir “KONYA PROJESİ” değil “TÜRKİYE PROJESİ” dir. İstanbul’u ve Marmara bölgesini rahatlatacak, aşırı göç nedeniyle astronomik rakamlara ulaşan bu bölgelerdeki şehircilik yatırımlarını rahatlatacak, Orta Anadolu’yu da ayağa kaldıracaktır.
Konya-Taşucu demiryolu projesi stratejik olarak çok önemlidir.
Türkiye’nin sanayi ağırlığının Marmara’ya yığılmasının hem deprem, hem de savunma açısından sakıncaları da ortadadır.
İstanbul, Bursa, İzmit, Adapazarı gibi illerimiz Türkiye’nin en verimli tarım arazileri üzerindedirler. Bu araziler tarım için en uygun araziler olmakla kalmayıp, dünyanın en gözde tabiatına sahiptirler.
Bu iller hızla sanayileşmeleri nedeniyle aşırı göç almakta çok verimli tarım alanları ve tabiat güzellikleri hızla yok edilmektedir.
Tahrip olan ve yok edilen tabiat varlıklarının geri dönüşümü mümkün olamamaktadır. Tabiatın bozulması çevre felaketlerine de yol açmaktadır.
Verimli tarım arazilerinin sanayi tesisleri ve yerleşim alanları olarak kullanılması ne kadar ekonomiktir?
Orta Anadolu’nun arazileri hem sanayileşme hem de kentleşme için Marmara’ya göre çok daha müsaittir.
Konya’nın Akdeniz’e açılması sadece Konya’nın değil, her noktası ile Orta Anadolu’nun denizlere açılması anlamını taşıyacaktır. Akdeniz’ e açılma Anadolu’nun Uzakdoğu’ya, Afrika’ya, Okyanus aşırı ülkelere irtibatlanması anlamına geliyor.
Anadolu’nun denizlere açılması, Türkiye’nin yeni dış politika hedefleri ile de paralellik göstermektedir. Bir ülke denizlere ne kadar hâkimse Dünya’ya da o kadar hakimdir. Türkiye bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda yürümeye devam edecekse, Anadolu’nun her noktasını dünyaya açmak durumundadır.
Konya sanayisi gelişen teknolojik donanımı ve yetişmiş insan gücüyle rekabet yapabilecek güce erişmiştir. Dış Dünya’ya ulaşmasının LİMANLA hızlandırılması, Konya ve ona bağlı olarak Orta Anadolu’nun sanayisi için zorunludur.
LİMAN Orta Anadolu’nun tarımını da coşturacaktır.
Hızlı tren ve Mavi Tünelden sonra Konya’ya ve Orta Anadolu’ya atılması gereken dev adım TAŞUCU LİMANI ve KONYA TAŞUCU DEMİRYOLUDUR.
Konya eninde sonunda TAŞUCU’NA DEMİRYOLU ile bağlanacak ve KONYA’NIN LİMANI OLACAKTIR. Büyüyen Konya ve hızla gelişen Türkiye bunu zorunlu kılacaktır.
KONYA-TAŞUCU DEMİRYOLU ne kadar erken hayata geçirilirse Konya Türkiye için o kadar hayırlı olacaktır.
Putin’in Dostluğu Aldatıcı, Yüze Gülmesi Haincedir
AKP-Sigara- Trafik
EKMELEDDİN SİSİOĞLU
Başkan Sisi-Diktatör Tayyip
Gezi Ruhu- Tayyip Ruhu
“YENİ KONYA”
‘Hürriyet’in Farkında mısınız?
“Soma” dan Kriz Yaratmak
Anneler Günü
1 Mayıs Burjuva Bayramı