Yağ çekmeden patlıcan kızartmanın püf noktaları!

 Yağ çekmeden patlıcan kızartmanın püf noktaları!
Yaz aylarında en çok tercih sebzeler arasında patlıcan yer alır. Sebze yemeklerinde,közlemede,kızartmalarda,dolmalarda ve mezelerin içinde severek kullanılır. Doyurucu özelliği sayesinde A vitamini deposudur. C,E ve K vitaminleri de içermektedir. Mutfakta yaygın olarak kızartılarak sofralarda yerini alır. Ancak en büyük yaşanan sorunlardan biri de aşırı yağ çekmesidir. Peki yağ çekmeden nasıl kızartılır?

Patlıcanları bol su ile yıkayarak alaca bir şekilde soyun.

Soyduğunuz patlıcanları önceden ayarladığınız tuzlu suda bir süre bekletin. Bu acı suyun çıkmasını sağlar.

Ardından patlıcanları sudan çıkartın. Dilediğiniz kalınlıkta,boylamasına uzun uzun ya da halka halka doğrayın. Tekrar bir kabın içine soğuk su ve tuz  ayarlayıp doğranan patlıcanları içine koyun. Soğuk ve bol tuzlu suyun içinde bekleyen patlıcanlar daha az yağ çekecektir.

Suyun rengi değiştiğinde patlıcanları çıkartabilirsiniz.

Sudan çıkarttığınız patlıcanları mutlaka peçete veya bir bez yardımıyla kurulayın.

Kızartma tencerenizin içine yağınızı koyun. Kızartmalarda her ne kadar sıvıyağ kullanılsa da zeytinyağı kullanmanız patlıcanların daha az yağ çekmesine sebep olur.

Yağın içine 1 çay kaşığı sirkeyi yağ kızmadan önce koyun.

Kuruyan patlıcanların üzerine tuz serpiştirin.

Yağ kızdığında patlıcanları yağa atın ve kızartın. Kısık ateşte yağ çekeceği için orta ateşte ya da yüksek ateşte pişirmeye özen gösterin.

Pişen patlıcanları bir kevgirle ocaktan alın kâğıt havlu serili tabağın üzerine koyun ve servis edin.

patlıcan kızartma

Patlıcanın faydaları nelerdir?

Patlıcan güçlü bir antioksidandır ve safra boşalmasını destekler. Çok yönlü bir gıda olmasının yanı sıra genel olarak sağlığa fayda sağlar.

Antioksidanlardaki katkı,serbest radikallerle savaşırken kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur.

Düzenli patlıcan tüketimi akut miyolkard enfarktüsünü önlemeye yardımcı olabilir,çünkü kan kolesterolünü düzenler. Potasyum ve az miktarda sodyum sağlar, bu da tansiyonu düşürür.

İdeal kilonun korunmasını sağlar

Patlıcanın lif içeriği daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Buna karşılık,patlıcanın düşük kalori indeksi vardır,bu da onu kiloyu korumak için faydalı kılar.

Aynı zamanda iyi bir idrar söktürücüdür,sıvıları atmamıza yardımcı olur,vücutta su birikimini yani ödemi iyileştirir.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER