Amenerrasulü Fazileti, Amenerrasulü Türkçe, Arapça Okunuşu, Anlamı ve Sırları Nelerdir?

 Amenerrasulü Fazileti, Amenerrasulü Türkçe, Arapça Okunuşu, Anlamı ve Sırları Nelerdir?
Peygamber Efendimiz (SAV), Bakara Suresi’nin son iki ayetini içeren Amenerrasulü bölümünün özellikle gece okunmasının yeterli olacağını belirtmiştir. Hadislerde Amenerrasulü’nün okunmasının faziletleri ve sevapları hakkında bizlere bilgiler verilmiştir. Amenerrasülü duası ne için okunur? Amenerrasülü okumanın fazileti nelerdir? Amenerrasülü süresinin anlamı nedir? İşte Amenerrasulü’nün Arapça ve Türkçe okunuşları ile bu surenin faziletleri...

Kuran-ı Kerim, toplam 114 sure ve 6 binden fazla ayetten oluşur. Bu kutsal kitabın en uzun suresi olan Bakara Suresi'nin son iki ayeti, Amenerrasulü olarak bilinir. Hadis-i şeriflerde, özellikle gece yatmadan önce ve yatsı namazından sonra Amenerrasülü'nün okunmasının tavsiye edildiği belirtilir. Bu bölümün Allah (c.c)'ın hazinelerinden biri olduğu ve büyük faziletler taşıdığı hadislerde ifade edilmektedir. Bir hadisi şerif'te şöyle bahsedilmektedir: "Dört şey Arşu'r-Rahman'ın altındaki hazineden (Cennet hazinelerinden) indirilmiştir. Bunlar Fatiha-i Şerif, Ayete'l-Kürsi, Sure-i Bakara'nın sonu (Amenerresulü) ve Kevser Suresidir." (El-Mütteki, Kenzu'l Ummal, 1/558)

Miraç gecesi, Peygamber Efendimiz (SAV)'e vahyedilen müjdelerden biri de Amenerrasulü'dür. Bu mübarek gecede, pek çok önemli vahyin yanı sıra, Bakara Suresi'nin son iki ayeti olan bu bölüm de Peygamberimize müjdelenmiştir. Bir hadisi şerif'te : "Peygamber Efendimiz'e (sas) miraçta üç hediye verilmiştir: Beş vakit namaz, Bakara Sûresi'nin son iki ayeti, ümmetinden Allah'a şirk koşmadan ölenlerin büyük günahlarının bağışlanacağı müjdesi." (Müslim, Îman, 279) buyrulmaktadır.

AMENERRASÜLÜ ARAPÇA OKUNUŞU

Amenerrasulü  arapça

( Kur'an-ı Kerim Türkçe okumak uygun değildir. Ayetler Türkçe harflere çevirilince anlamı değişmektedir. Ayetler Türkçe olarak arandıkları için aramalarda çıkmak için sitemize eklenmiştir.)

Amene-rrasûlu bimâ unzile ileyhi min rabbihi velmu/minûn(e)(c) kullun âmene bi(A)llâhi ve melâ-iketihi ve kutubihi ve rusulihi lâ nuferriku beyne ehadin min rusulih(i)(c) ve kâlû semi'nâ ve ata'nâ(s) ġufrâneke rabbenâ ve-ileyke-lmasîr(u)  (Bakara-285)

Lâ yükellifu(A)llâhu nefsen illâ vus'ahâ(c) lehâ mâ kesebet ve'aleyhâ me-ktesebet(k) rabbenâ lâ tu-âḣiżnâ in nesînâ ev aḣta/nâ(c) rabbenâ velâ tahmil ‘aleynâ isran kemâ hameltehu ‘ale-lleżîne min kablinâ(c) rabbenâ velâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(i)(s) va'fu ‘annâ vaġfir lenâ verhamnâ(c) ente mevlânâ fensurnâ ‘ale-lkavmi-lkâfirîn(e) 

AMENERRASÜLÜ SÜRESİNİN ANLAMI NEDİR?

"Peygamber, Rabbinden kendisine indirilene iman etti, mü'minler de (iman ettiler). Her biri; Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve peygamberlerine iman ettiler ve şöyle dediler: "Onun peygamberlerinden hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz." Şöyle de dediler: "İşittik ve itaat ettik. Ey Rabbimiz! Senden bağışlama dileriz. Sonunda dönüş yalnız sanadır." (Bakara-285)

Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): "Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et." (Bakara-286)

Amenerrasulü ARAPÇA

AMENERRASULÜ OKUMANIN FAZİLETİ VE FAYDALARI NELERDİR?

Amenerrasulü süresinin faziletleri hakkında rivayet edilen hadisi şeriflerin bazı şunlardır;

  • Bu iki âyet "Âmene'r-Rasûlü” ismiyle meşhur olmuştur. Peygamberimiz'e Miraç gecesi vahyedilmiştir. (Müslim, İman 279) Bunların faziletiyle alakalı olarak Allah Rasûlü (s.a.v.) şöyle buyurur: "Bu iki ayet bir evde üç gece okundu mu artık şeytan o eve yaklaşamaz." (Tirmizî, Sevâbu'l-Kur'ân 4)
  • "Bakara sûresinin sonunda iki âyet vardır ki, bir gecede okuyana onlar yeter; onu her türlü kötülüklerden korur.” (Buhârî, Fezâilü'l-Kur'an 10; Müslim, Müsâfirin 255)
  • "Allah Teâlâ, Bakara sûresini iki âyetle sona erdirdi ki, bunları bana arşın altındaki bir hazineden verdi. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, çocuklarınıza belletiniz, öğretiniz. Çünkü bunlar hem rahmettir, hem duadır, hem Kur'an'dır.” (Dârimî, Fezâilü'l-Kur'an 14)
  • "Peygamber Efendimiz'e (sas) miraçta üç hediye verilmiştir: Beş vakit namaz, Bakara Sûresi'nin son iki ayeti, ümmetinden Allah'a şirk koşmadan ölenlerin büyük günahlarının bağışlanacağı müjdesi." (Müslim, Îman, 279)
  • "Dört şey Arşu'r-Rahman'ın altındaki hazineden indirilmiştir. Bunlar Fatiha-i Şerif, Ayete'l-Kürsi, Sure-i Bakara'nın sonu (Amenerresulü) ve Kevser Suresidir." (El-Mütteki, Kenzu'l Ummal, 1/558)
  • Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) Bakara Suresi'nin son iki ayetinin "cennet hazinelerinden", "Arş-ı Âzam'ın altında bulunan hazine"den alınmış olduğunu belirtmiştir.(bkz. İ. Canan, K. Sitte, Muhtasar ve Şerhi, Bakara Suresinin Fazileti Bölümü)
  • "Herkim bir gecede Bakara Suresi'nin sonundan iki ayeti okursa, artık o gece ona o iki ayet kifayet eder.” (Buhari 5103, 5145, 5146, Müslim 807/255, 808/256, Tirmizi 3042)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Amenerrasulü #Amenerrasulü fazilet #Amenerrasulü duası #Amenerrasulü süresi #Amenerrasulü sırları #Amenerrasulü arapça

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER