E-gazete

ANASAYFA GÜNCEL KONYA EKONOMİ SPOR SİYASET EĞİTİM YAŞAM DÜNYA KÜLTÜR-SANAT SAĞLIK TEKNOLOJİ İLAN RESMİ İLANLAR YEMEK

Adana’da il olacak ilçe belli oldu! Türkiye’nin 82. plakası olacak

02 Temmuz 2024 Salı 14:16
Türkiye’de en çok gündemde olan konulardan bir tanesi ise il olacak ilçeler oluyor. Adana’da ise il olacak ilçe belli oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında,  "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri il olmak isteyen ilçelerde heyecan uyandırdı.

Kozan ilçesi il olma yolunda!

Yeni Yüzyılda 100 şehir düzenlemesine ilişkin detaylar il olmak isteyen ilçeleri heyecanlandırıyor.

Adana'da il olma potansiyeli en yüksek ilçe ise belli oldu. 100 il olacak ilçelerin arasında ise Adana'nın Kozan ilçesi yer aldı.

İl olmak için bazı şartlar var!

İl olmak isteyen ilçelerde belli başlı kriterler aranıyor. En çok istenen kriterler ise nüfusunun en az 100 bin, il merkezine en az 50 kilometre uzaklıkta olması, mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu oluyor.

Eskiden il statüsündeydi

Adana şehir merkezinin yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde konumlanan Kozan ilçesi, tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan ve zengin bir kültürel mirasa sahip olan Kozan, eski yıllarda il statüsündeydi.

Potansiyeli yüksek!

En son verilere göre, 132 bin 642 nüfusa sahip olan Kozan ilçesinin il olma potansiyeli yüksek olarak görülüyor. Nüfusunun ve şehir merkezine uzaklığının yanı sıra mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il olması için engel olarak görülmüyor.

DİĞER HABERLER