Adana’da il olacak ilçe belli oldu! Türkiye’nin 82. plakası olacak

- Güncelleme Tarihi:

 Adana’da il olacak ilçe belli oldu! Türkiye’nin 82. plakası olacak
Türkiye’de en çok gündemde olan konulardan bir tanesi ise il olacak ilçeler oluyor. Adana’da ise il olacak ilçe belli oldu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında,  "Yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçeden müteşekkil idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye'yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür" sözleri il olmak isteyen ilçelerde heyecan uyandırdı.

Kozan ilçesi il olma yolunda!

Yeni Yüzyılda 100 şehir düzenlemesine ilişkin detaylar il olmak isteyen ilçeleri heyecanlandırıyor.

Adana'da il olma potansiyeli en yüksek ilçe ise belli oldu. 100 il olacak ilçelerin arasında ise Adana'nın Kozan ilçesi yer aldı.

İl olmak için bazı şartlar var!

İl olmak isteyen ilçelerde belli başlı kriterler aranıyor. En çok istenen kriterler ise; nüfusunun en az 100 bin, il merkezine en az 50 kilometre uzaklıkta olması, mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu oluyor.

Eskiden il statüsündeydi

Adana şehir merkezinin yaklaşık 50 kilometre kuzeyinde konumlanan Kozan ilçesi, tarihi oldukça eskiye dayanıyor. Birçok medeniyetin izlerini taşıyan ve zengin bir kültürel mirasa sahip olan Kozan, eski yıllarda il statüsündeydi.

Potansiyeli yüksek!

En son verilere göre, 132 bin 642 nüfusa sahip olan Kozan ilçesinin il olma potansiyeli yüksek olarak görülüyor. Nüfusunun ve şehir merkezine uzaklığının yanı sıra mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu da il olması için engel olarak görülmüyor.

  • #Adana #Adana haber #Adana haberi #Adana haberleri #Adana’da il olacak ilçe

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER