Meram Yavuz Sultan Selim ortaokulundan sanatsal faaliyet

- Güncelleme Tarihi:

 Meram Yavuz Sultan Selim ortaokulundan sanatsal faaliyet
Konya Meram Yavuz Sultan Selim Ortaokulunda görsel sanatlar sergisi sene sonu açılışı yapıldı.

Açılışa Okul Müdürü Muhammed Acıyan, Görsel Sanatlar Öğretmeni Leyla Çeşme, okul öğretmenleri, öğrenci velileri ve öğrencilerin katıldığı geniş bir topluluk katıldı. 

Okul Müdürü Muhammed Acıyan açılışta yaptığı konuşmada;

"Görsel sanatlar öğretmenimiz Leyla Çeşme ve öğrencilerimiz bir yıl boyunca farklı yöntemler kullanarak el emeği, göz nuru dökerek sanatsal eserler ortaya koymuşlardır. Öğretmen ve öğrencilerimiz başta olmak üzere serginin hazırlanmasında emeği geçen, sergiye katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Leyla Çeşme ise yaptığı açıklamada;

"Öğrencilerimizin, sene içerisinde Görsel Sanatlar dersinde öğrendikleri tekniklerle yaptıkları resim çalışmalarından oluşan, birbirinden ilginç ve değişik tekniklerle yapılmış eserleri okulumuzun salonunda sergilemekten gurur duyuyoruz. Sanat kelimesi "yapmak, üretmek” anlamına gelir. İnsanın ruhundaki duygu, düşünce ve fikirlerin sanat ruhuyla tuvale yansımasıdır. Aslında hayata baktığımızda her şey sanatla başlar. Kâinat en büyük Sanatçının eseridir. Yine bir ülke düşünün ki gelişmek istiyorsa sanata yönelmeli, sanatçı ruhlu insanlara önem vermeli ve onları en güzel şekilde yetiştirmelidir. Dünyadaki her ürün tasarım süreciyle başlar, uygulamayla ruh bulur, üretimle bedenlenir. Sanatın çocuklar üzerinde çok önemli etkileri vardır. Çocukların fırça, kalem, ya da diğer malzemelerle el becerisini yanında kendini ifade etme özgürlüğü, hayal gücünü, yeni fikirler geliştirme potansiyelini artırır. Duygusal ve düşünsel olarak gelişirken özgüveni, iletişim becerileri de gelişmiş olur. Bilişsel, duyuşsal ve motor becerileri sanatsal çalışmalarla ivme kazanır. Sanatsal çalışmalar insandaki iyilik, sevgi ve saygı duygularını olumlu yönde geliştirir. Kalbini ve ruhunu inceltir. İnsanlar sanatla uğraşırsa dünyada barış ve mutluluk olur. Günümüzde insanları kederlere boğan savaşlar kalmaz. Bu duygu ve düşüncelerle sergimizin hazırlanmasına katkıda bulunan Okul Müdürümüz Muhammed Acıyan, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve sergiye katılan herkese en içten dileklerimle teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan açılışın ardından Görsel sanatlar Öğretmeni Leyla Çeşme sergiye katılanlara sergilenen eserlerle ilgili bilgiler verdi.  

 

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • H
    Hayri hatrısayılır
    23 gün önce

    4 tane fotoğraf var dördünde de öğretmenler var çocuklar yok resimler daha arka planda bu nası haber

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER