Yüzlerce kişi aynı noktada buluştu! Konya’daki bu bölge ziyaretçilerin akınına uğruyor

 Yüzlerce kişi aynı noktada buluştu! Konya’daki bu bölge ziyaretçilerin akınına uğruyor
Türkiye’nin önemli sulak alanlarından olan ve biyolojik çeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyan Tuz Gölü, ziyaretçi akınına uğruyor.

Türkiye'nin en önemli göllerinden biri olan ve ülkenin tuz ihtiyacını büyük oranda karşılayan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Tuz Gölü'ne yakın illerde vatandaşlar akın akın geliyor.

3 ilin sınırları içinde yer alıyor

Ankara, Aksaray ve Konya sınırları içinde bulunan Tuz Gölü, özellikle son yıllarda ayak sağlığı sıkıntısı çekenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Nisan ayında sıcak havayı fırsata çeviren ziyaretçiler, göl üzerinde çıplak ayakla yürümenin keyfini çıkarıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası

Gölü ziyaret edenler arasında, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yerli ve yabancı turistler olduğu görüldü. Güneşin batmasına kısa bir süre kala gölü ziyarete gelen vatandaşlar muhteşem gün batımı manzarası ile bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Bu doğa harikası yere geldiğimiz için memnunuz

Karabük ilinden Konya'nın Kulu ilçesine ailesiyle birlikte kardeşini ziyarete gelen Şenol Uluşan ise yaptığı açıklamada, " Karabük'ten Kulu'ya kardeşimi ziyarete geldik. Bu vesile ile Tuz Gölünü ziyaret edelim dedik. Bu doğa harikası yere geldiğimiz için memnunuz. Güzel bir yer. Ailemiz ile birlikte bugün buradayız. Buranın şifalı olduğunu söylediler. Bizde ilk defa geliyoruz. Doğal mineral kaynağı diyebiliriz. Gezmeyi sevenler için mutlaka gelip görecekleri bir yer diyebilirim. " dedi.

(Selman Kaya)

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER